10 грешки, с които младите майки отблъскват мъжете до тях

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

woman commander

6.      Той прави всичко погрешно

Няма мъж, който съзнателно да се опитва да изглежда глупаво в очите на любимата жена. Това, че вероятно не е прочел толкова книги за бащинството, колкото вие за майчинството не го прави по-малко значим в живота на вашето общо дете.

Ако таткото има някои предложения относно отглеждането и възпитанието по-добре ги изслушайте и обсъдете, отколкото категорично да му отнемате правото на глас, преди още да се е изказал. Бащите също както майките имат инстинкти и това им помага да намерят по естествен начин път към своето дете.

7.      Маниакалното родителство

Всяка майка иска най-доброто за своето дете и това е напълно естествено. Но ако тези стремежи са на път да се превърнат във фанатизъм, трябва да бъдат спрени навреме.

Разбира се, всеки груб опит да бъде спряна по пътя си към съвършенството, всяка майка ще посрещне с яростна съпротива. Затова е най-добре мъжете да проявяват търпение и с нежност да отклоняват любимата си от вредни залитания и крайни увлечения, свързани с родителството. В противен случай може да се достигне да там, че бащата да се отчужди и да остави грижите за малкото дете изцяло в ръцете на погълната до маниакалност в родителството майка, а това да разруши връзката им.

8.      Критика и забележки

Всеки греши, татковците – също. И макар младите майки да са особено чувствителни на тема съвети и критика спрямо себе си, са винаги готови да критикуват таткото, че не е свършил едно или друго както трябва, че не обръща достатъчно внимание на нея или на бебето и т.н. Това често носи отрицателен знак за мъжете и те са склонни по-скоро да се оттеглят, отколкото да предизвикат нови отрицателни забележки и критики.

9.      Параноя и истерии

Тревогите и грижите за детето всяка майка наследява от своята майка. Специалистите обаче често съветват младите майки да са спокойни и да не се поддават на излишни мрачни мисли, настроения и чувства, защото по този начин вредят на бебета си. Въпреки това, майките по-често са склонни да се паникьосват, отколкото да се опитват да запазят спокойствие и да действат трезво и разумно. Често те са склонни да посрещат със сълзи и нервни изблици всяко дребно препятствие в ежедневните грижи около децата, а това обикновено е причина за неразбирателства с партньора. Едно от нещата, които мъжете най-много мразят са сълзите!

10.  Свръхекспоатация

Ролята на мъжете в семейството е неоспорима и незаменима, но често в желанието си да ги включват във всякакви семейни дейности и ангажименти, майките рискуват да го превърнат от любовта на живота си и глава на семейството в момче за всичко. Да бъде постоянно на разположение, да може да поправи телевизора, компютъра и покрива едва ли обаче ще му помогне да се чувства толкова полезен, колкото би бил най-вече като баща. За останалото има майстори.

Не бива да се пренебрегва личното пространство, от което се нуждае всяко човешко същество, в това число и таткото. В противен случай той лесно може да „прегори“ от излишни или нетипични задължения, а това да го отчужди и дори отблъсне от любимата жена.

източник: woman-rules.ru

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

76,560 преглеждания

Comments are closed.