Салата с ябълки и булгур (8 – 10 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Apple Wild Rice Salad 500

Продукти:
3 чаши вода
1/4 ч. л. сол (може без нея, ако прецените)
3/4 чаша кафяв ориз
3/4 чаша булгур
2 големи ябълки
1 по-голяма праскова (или портокал)
1 чаша стафиди
1 кофичка кисело мляко (220 гр.)

В по-голям тиган загрейте водата със солта и оставете да заври. Добавете ориза и булгура, намалете температурата и оставете за 10 мин. Остранете от огъня и покрийте с капак за 2 мин. Разсипете зърната върху хартия за печене и ги оставете да изстинат (това ще ги направи по-изпръхнали). Зърната може да се приготвят и предишния ден и да се оставят в хладилник.
Преди сервиране пригответе плодовете – обелете и нарежете ябълките и прасковата (портокала). Смесете ги със зърнената каша, добавете и стафидите. Покрийте с киселото мляко и поръсете с овесени ядки, ако желаете. Уверете се, че използвате меки и зрели плодове, както и че са подходящи за бебета на 8 месеца. Направете текстурата подходяща за бебето.

За по-малките можете да добавите плодовете в самия съд, в който приготвяте ориза и булгура и да оставите да се готви още 15 мин. Така всичко ще стане на каша и ще е по-лесно за консумиране. Получава се много приятна плодова гладка каша, но не бива да забравяте да разбърквате често и да добавяте вода, ако е необходимо. Накрая отново може да поднесете с кисело мляко.

 

Вижте още:

Печени ябълки (4 – 6 месеца)

Закуска с овесена каша, ябълки и тиква (6 – 8 месеца)

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,464 преглеждания

Comments are closed.