• Няма категории

Пиле със сметана и пармезан

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

chickenbreast_cream

Това е много лесна и вкусна рецепта за пилешки гърди, която децата обичат. Подходяща е за както гости, така и за бърза вечеря, тъй като става за 25 минути.

Продукти:

- 500 г. пилешки гърди, нарязани на пържоли

- 200 г. готварска сметана (висококачеатвена сметана от животински произход)

- 1 глава лук, нарязана на ситно

- Пармезан

- Сол

- Черен пипер

- Мазнина за поръсване на съда за печене


Приготвяне:

  1. Взема се съд за печене на фурна и се намазнява леко с готварска мазнина.
  2. В съда се подреждат пилешките пържоли, като те трябва да покрият плътно дъното. Посоляват се леко.
  3. Върху пържолите равномерно се разстила лука. Всичко се залива със сметаната.
  4. Печем пържолите на 250 градуса на средно положение във фурната за около 20-25  минути. Малко преди да добият златист цвят ги поръсваме с пармезан и връщаме във фурната да се доизпекат.
  5. Сервират се след около 15 минути, когато леко се охладят.

 

Подходяща гарнитура: свежа зелена или зеленчукова салата.

Добър апетит!


Още рецепти:

eggs_florentine  Яйца по флорентински

lazanya-1   Перфектната домашна лазаня

supa-s-brokoli-v-hlebche   Супа с броколи и чедар в хлебче

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

7,687 преглеждания

Comments are closed.