Пепероната или чушки на тиган
Италианската кухня изобилства от шедьоври приготвени набързо и с малко на брой продукти. Един добър пример е тази ароматна рецепта за пепероната.
Необходими продукти за 4 порции
1 стрък праз или 2 големи глави кромид лук, нарязани на ивици
800 г чушки – червени, зелени и жълти, нарязани на ивици
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне 1. Празът, чушките, мащерката и зехтинът се разбъркват със сол и черен пипер на вкус.
2. На котлона се слага да се сгорещи тиган, сипват се зеленчуците и се разбъркват 1-2 мин. Затварят се с капака и се оставят на умерен огън да се задушават 10 мин., като от време на време се разбъркват.
3. Когато са готови, се заливат с оцета и се оставят за още минута. Сервират се със запечен хляб
1,801 преглеждания