• No categories

Пепероната или чушки на тиган

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Peperonata ili 4ushki na tigan_660x430

Италианската кухня изобилства от шедьоври приготвени набързо и с малко на брой продукти. Един добър пример е тази ароматна рецепта за пепероната.

Необходими продукти за 4 порции
1 стрък праз или 2 големи глави кромид лук, нарязани на ивици
800 г чушки – червени, зелени и жълти, нарязани на ивици
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне                                                                                                                 1. Празът, чушките, мащерката и зехтинът се разбъркват със сол и черен пипер на вкус.

2. На котлона се слага да се сгорещи тиган, сипват се зеленчуците и се разбъркват 1-2 мин. Затварят се с капака и се оставят на умерен огън да се задушават 10 мин., като от време на време се разбъркват.

3. Когато са готови, се заливат с оцета и се оставят за още минута. Сервират се със запечен хляб

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,709 преглеждания

Comments are closed.