• No categories

Овесено-ябълкови мъфини с пълнеж от яйчен крем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Apple-Custard-and-Oat-Muffins-Recipe

Мъфините са любима закуска на всички, но най-вече на децата. Те успешно могат да се приготвят в домашни условия и да намерят място в кутията да обяд на малките ученици, а в дните на лятната ваканция и като част от храната за излет.

Рецептата, която ни предлага Кристи Бърнет от childhood101 е за домашни мъфини с ябълково пюре, овесени ядки и яйчен крем.  Дори да пропуснете яйчния крем, мъфините пак ще са невероятни на вкус, но с него те просто ще са съвършеното лакомство в кутията за обяд на децата.

Необходими продукти:

1 1/2 чаши пълнозърнесто брашно

3/4 чаша фини овесени ядки

1/2 чаша кафява захар

1/2 чаена лъжичка канела

1/4 чаша олио

1 яйце

1 чаша мляко

1/2 чаша ябълково пюре

Приготвяне на плънката:

Можете да използвате готов яйчен пудинг, който да приготвите по указанието на пликчето с 500 мл. прясно мляко или да си направите домашен яйчен крем.

Изпълнение стъпка по стъпка:

1. Загрейте фурната до 180 ° C. Използвайте форма за мъфини с 12 гнезда, в които предварително поставете хартиени подложки.

2. Пресейте брашното в голяма купа. Добавете останалата сухи съставки и ги разбъркайте.

3. В отделна купа леко разбийте яйцето и добавете останалите течни съставки (без крема).

4. Добавете течната смес  към сухите съставки. Смесете ги, но не ги разбивайте прекалено.

5. Пълнете мъфин-формите с по 1 лъжица от сместа или до една четвърт  от обема на формата.

6. Добавете по една супена лъжица от приготвения яйчен крем във всяка формичка.

7. Покрийте яйчения крем с още кексова смес, но не препълвайте формичките, тъй като мъфините ще се надуят. Оставете поне около 0,5-1 см. под ръбчето.

8. Печете в продължение на 25 минути или до златисто кафяво на 180 градуса. Оставете мъфините да се  охладят за 5 минути и ги извадете от тавата.

Допълнителни варианти:

За обикновени ябълкови или овесени мъфини, без яйчен крем, слагайте по 2 лъжици от сместа в гнездата на формата и печете по описания начин.  

Можете да добавите в основната смес 1/2 чаша стафиди и да печете без пълнеж от яйчен крем.

Приготвяне на ябълково пюре:

Обелените и нарязани ябълки поръсете с кафява захар и сварете в малко вода за около 15 минути. След това разбийте сместа с пасатор или в блендер до получаването на гладка консистенция.  

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,059 преглеждания

Comments are closed.