Обявиха свободните места в яслите и детските градини в столицата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kinder garden

От Столична община обявиха свободните места за прием на деца в детските ясли, детските градини и подготвителните групи в училищата през новата учебна 2019/2020 година в София.  Те са публикувани на сайта на информационната система за обслужване на детските заведения и подготвителните групи в училищата и всеки родител може да се информира подробно по два критерия – детски заведения по район и детски заведения по тип.

Кандидатстването и приемът на децата ще се провежда по електронен път чрез системата на столична община. Кампанията вече е в ход. Миналата седмица стана ясно, че има и нови критерии за кандидатстване.

По данни на общината приемът в яслените групи се увеличава с 2400 места в сравнение с миналата година. Местата за децата до 3-годишна възраст са близо 6000, но вероятно те няма да са достатъчно за всички желаещи да запишат децата си. За колко точно деца няма да има места ще стане ясно езва след обработването на предварителните заявки.

За децата, родени през 2016 г. предвидените места са 4300, което е с 900 повече в сравнение с миналата година.

В забавачките ще бъдат приети нови 11 400 деца, а в подготвителните групи в училищата приблизително 2300.

Децата, чакащи за първо класиране с прием от м. септември се разпределят на чакащи по социални критерии и чакащи по общи критерии. С предимство по социални критерии на първо класиране ще бъдат класирани около 30% деца от общия брой обявени свободни место по общия ред.

Всеки родител може да актуализира информацията за своето дете в създадените профили, като подреди желанията си в срок до 9 май в 18:00 часа.

Първото класиране ще бъде направено на 10 май 2019 г., а резултатите ще бъдат обявени на 11 май 2019 г.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,223 преглеждания

Comments are closed.