Критериите за прием в общинските детски ясли ще бъдат уеднаквени с тези в детските градини

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

qsli-vidoenabludenie-k

Критериите за прием на деца в общинските самостоятелни детски ясли (СДЯ) ще бъдат уеднаквени с тези на детските градини.

Промените и допълненията ще се разглеждат на сесията на СОС в четвъртък, 14 март т. г. В първа точка от дневния ред ще се обсъжда докладът за изменение и допълнение на Правилата за прием, който е на ресорния зам.-кмет по здравеопазване Дончо Барбалов и председателят на здравната комисия д-р Веселин Милев.

Намалява се броят на децата с хронични заболявания на 3 в група. Досега те бяха 5. Удостоверяването също като в градините трябва да е с ТЕЛК, а не както досега с ЛКК.

Директорите на СДЯ се задължават всяка седмица да актуализират списъка със свободните места.  Срокът за отлагане на постъпване в детското заведение се ограничава до 60 дни. Ако малчуганът не тръгне на ясли в този период от време, мястото се обявява за свободно в следващото класиране. Към критериите се добавят и повече точки за деца на работещи родители, както и предимство за кандидати, които имат брат или сестра в яслите, както и за породени и близнаци.

С въвеждането на електронната система за прием в детски градини и ясли на територията на Столична община и новото строителство и ремонти, чакащите за детски градини деца драстично намаля.

Проблем обаче си остават свободните места в яслите. Градините в София са над 200, а СДЯ за едва 24.

Столица.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,250 преглеждания

Comments are closed.