МОН предвижда по-кратки ваканции през новата учебна година

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

school

Промяна в датите на изпитите и по-кратки ваканции предвижда графикът на Министерството на образованието за учебното време.

Догодина изпитите след VII клас ще са в средата на юни и няма да съвпадат с датите на матурите след 12-ти клас. Самата кампания по кандидатстването пък се очаква да продължи до началото на август.

Догодина изпитът по български език за седмокласниците ще бъде на 17 юни, а този по математика – на 19 юни. Матурите за XII клас остават през май.

Заради по-късните дати на изпитите след VII клас кампанията догодина по кандидатстването ще бъде предимно през месец юли. От министерството се надяват тя да е приключила до 1 август.

Предстои заповедта за датите да бъде качена за едномесечно обсъждане. Миналата година вече беше направен опит изпитите да бъдат изтеглени през юни, но след родителски реакции бяха върнати обратно.

При ваканциите с един ден по-къси са есенната (01 – 04 ноември) и пролетната (30 март – 7 април). Коледната остава 11 дни (22 декември – 1 януари), но още на 2 януари децата ще трябва да са на училище. Междусрочната ваканция ще е от 2 до 5 февруари.

Краят на новата учебна година остава непроменен, но тя ще започне два дни по-късно, тъй като 15- ти септември 2018 г. е в събота.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,817 преглеждания

Comments are closed.