Любимата ви рецепта с извара може да ви заведе на ресторант

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Кулинарен конкурс на ПЪРВИТЕ СЕДЕМ и руски ресторант АРБАТ

Arbat_igra

Изварата е млечният продукт, който се слави с изключителните си кулинарни и здравословни качества. 100 грама извара съдържат едва 143 калории, 18 гр. протеини, 7 гр. мазнини и само 2 гр. въглехидрати, много витамини, минерали, аминокиселини и лесно усвоим от човешкия организъм калций.

Изварата е идеална храна за всички възрасти, но е от особена важност за децата, в периода когато се формира костната им система. Ето защо не бива да я пропускаме в детското меню.

Предизвикателството за нашият кулинарен конкурс дойде от управителката на руския ресторант АРБАТ в София. Докато вземахме интервю от нея, в което тя сподели своята любима детска рецепта за сладкишизвара, приготвян от нейна далечна леля  специално за нея, ето каква идея се роди:

„Защо не направите конкурс, майките могат да изпращат снимки на своите рецепти с извара. Нека да приготвят от извара рецепта с декорация, която да изглежда приказна.

Може да се казва: Какво направихте за своите деца от извара?“

Не ни трябваше дълго убеждаване. Идеята си я бива и се надяваме на вас също да ви се стори интересна и забавна.

Рецептата, която ще приготвите трябва да е оформена от овкусена, според предпочитанията ви, извара. От нея направете животинка или друга любима фигурка за вашето дете, украсете я и декорирайте с фантазия и снимайте своето кулинарно произведение. Споделете в писмо до нас рецептата и снимка на вашия шедьовър и може да спечелите ваучер на стойност 50 лева за обяд или вечеря в руски ресторант АРБАТ в София.

vutreshna

Очакваме вашите фотографии на имейла на редакцията – office@purvite7.bg, а също и като лично съобщение във фейсбук старницата на ПЪРВИТЕ СЕДЕМ от 19 до 28 август 2015 година включително.

Трима от участниците ще получат ваучери за обяд или вечеря в ресторант АРБАТ на стойност 50 лева.

С печелившите ще се свържем лично, за да уточним начина, по който ще получат ваучерите си.

Очакваме с нетърпение вашите кулинарни шедьоври!vutreshna

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,571 преглеждания

Comments are closed.