Класически меденки за Коледа
Необходими продукти:
800 гр. (5 3/8 чаени чаши) брашно
280 гр. (1 2/3 чаени чаши) пудра захар
120 гр. (5/8 чаена чаша) твърд маргарин или масло
5 супени лъжици (125 гр.) затоплен пчелен мед
4 яйца, (200 гр.)
2 чаени лъжици (14 гр.) сода бикарбонат
2 чаени лъжици подправка за меденки (mixed spice)
+ брашно за разточване на тестото
За намазване след изпичане:
1 яйце
1 чаена лъжица вода
1-2 чаени лъжици какао
За айсинг:
1 белтък, 30 гр.
1 чаена лъжица прясно изцеден лимонов сок
150 гр. пудра захар (според големината и гъстотата на белтъка
Как да ги приготвите вижте тук:
20,570 преглеждания