• Няма категории

Класация на Първите седем: книги за родители през юли

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

ishteotkrsykrvteb3И ще откриеш съкровището в теб

„И ще откриеш съкровището в теб“ на Лоран Гунел  е петият му роман. Жереми е католически свещеник, Алис е консултант в процъфтяваща агенция за подобряване на имиджа на фирми, институции и държави. Двамата са приятели от детинство. Жереми се терзае, че на службите в неговата огромна църква присъстват едва по дванайсетина човека. Алис решава да му помогне със своя професионален опит. И действително, благодарение на оригиналните й идеи на отслужваните от Жереми меси присъстват все повече енориаши. Същевременно Алис, която е убедена атеистка, започва да намира смисъл в посланията на Исус и да ги съпоставя с тези на източните духовни учения. Приликата е изненадваща. Но остават още много въпроси, които се нуждаят от компетентен отговор. Алис и Жереми ще се доизградят в хода на тази модерна притча, която поддържа жив интереса на читателя до самия си край.

Лоран Гунел е френски писател и психолог, роден през 1966 година. Експерт по личностно развитие и невролингвистично програмиране, преподавател в Университета в Клермон-Феран, той дълги години обикаля света и се среща с изключителни мъже и жени, специалисти в областта на човешкото поведение и вътрешното равновесие. Негови са световноизвестните романи „Човекът, който искаше да бъде щастлив”, „Бог пътува винаги инкогнито”, „Обезумелият философ”, „Денят, в който се научих да живея”.

***

 

И за финал на нашата юлска класация нещо за най-ревностните фенове на Игра на тронове! Tirion-LanisturНа 17 юли от печат излиза новата книга на Джордж Р. Р. Мартин, на издателство Бард, посветена на Мъдрият шегобиец Тирион Ланистър. В тази книга са събрани най-изтънчените, смешни, оскърбителни и мъдри реплики на миниатюрния Макиавели – джуджето с гигантски мозък и сърце от злато. Нещо, което истинските ценители на добрите книги няма да подминат с безразличие, защото колкото и да сме мъдри, всеки има нужда от най-малко още една порция мъдрост всеки ден, за да го преживее смислено и удовлетворяващо.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

4,368 преглеждания

Comments are closed.