Камък на благодарността (четвърта част)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Камък на благодарността, Табло на желанията, дете, вяра, мечти, родителство, родители, майката, бащата, детето

 

прочети част първа Табло на желанията, вълшебна кутия, камък на благодарността

прочети част втора Табло на желанията, вълшебна кутия, камък на благодарността

прочети част трета Вълшебна кутия за сътворяване

Камък на благодарността

Друго важно качество според „Тайната” е да сме благодарни, защото това, за което си благодарен се връща умножено многократно при теб. Дори да не е така, хубаво е човек да се научи да бъде благодарен и да оценява нещата, които има, да ги забелязва. Това му помага да се съсредоточи върху това, което има, а не върху това, което няма. Това от своя страна води отново до по-положителна нагласа към живота, а когато мислим положително, предизвикаме и положителни неща да се случват в живота ни.

 

Откъде да се сдобием с камък на благодарността?

 

Авторите на книгата казват, че това реално може да е всеки камък. Излезте с детето си на разходка – в парка, в планината или докато сте на почивка на море, по плажа. Детето само трябва да открие своя камък на благодарността – камъкът, който ще го грабне, който то ще хареса за свой уникален камък. Когато вече камъкът е намерен, поощрявайте детето си всеки ден преди да тръгне за училище и/или вечер преди да си легне да докосва камъка и да благодари за всичко, за което се сеща – за хубавия ден, за новите емоции, за това, че ви има, за това че е здраво, за приятелите…

 

Вълшебна пръчица

 

Когато детето се научи да пише, може да му предложите да намери и своята вълшебна пръчица, която всъщност е някой специален за него химикал. Нека детето вярва, че всяко желание, което напише с химикала и което истински желае, някой ден ще се сбъдне. Бихте могли да му помогнете да се сдобие и с вълшебен тефтер – може да е тефтерче, което сте изработили заедно вкъщи от подръчни материали или някое, което детето си е харесало в книжарницата.

 

 

Вярата е безценна и ни води напред по пътя. Всички уроци, които преподаваме на децата ни са ценни за тях, но може би още по-ценни за нас, защото ги осъзнаваме с по-голяма сила и си припомняме как да бъдем ние самите по-щастливи. А колкото по-щастливи и удовлетворени са родителите, толкова по-щастливи и хармонични са децата, защото те усещат…Те са нашите малки камъчета на благодарността, нашите вълшебни кутийки, в които затваряме желанията си и се надяваме някой ден да се превърнат в едно голямо вълшебство, което да направи света по-хубав!

 

 

 

 

Камък на благодарността, Табло на желанията, дете, вяра, мечти, родителство, родители, майката, бащата, детето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Игри

5,739 преглеждания

Comments are closed.