Как опаковките на храните вредят на бебетата и малките деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

momichence-pie-voda-small

Учени от медицинския институт “Айкан” към болницата Маунт Синай в Ню Йорк и университета в Карлсбад, Швеция, установиха, че ако химични вещества, съдържащи се в опаковките на хранителните продукти, попаднат в организма на бременна жена, това може да предизвика забавяне на умственото развитие на детето.

Изследването обхванало 718 жени, които били в първото тримесечие от бременността си. Било анализирано количеството химични вещества, включително бисфенол А, който се съдържа в пластмасовите опаковки, пестициди, фталати, в кръвни проби и проби от урината на участничките. Известно е, че някои от веществата, например бисфенол А, нарушават дейността на ендокринната система у хората.

Вредните ефекти от пластмасата – факти, за които не сме подозирали!

Наблюдения върху родилите се деца показали, че високото съдържание на химикали в кръвта на майките по време на бременността допринася за по-ниския коефициент на интелигентост на 7-годишните деца. Най-ниски показатели били регистрирани при момчетата, а най-негативно било въздействието на бисфенол А.

Безпокойство предизвикали и други химични вещества, като песитицида хлорпирифос, триклозана в антибактериалните сапуни и фталатите в пластмасата и козметиката.

Основното, което трябва да знаем за бебешките шишета

 

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

735 преглеждания

Comments are closed.