Дървена ваканция за децата в Североизточна България

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
zima

В редица училища в страната бе обявена дървена ваканция за учениците поради тежката зимна обстановка. В някои общини тя достига до три дни, в други е два или един ден. 

Всяка община сама решава дали да се провеждат учебни занятия; съгласно процедурата, съответният кмет уведомява с докладна записка Регионалния инспекторат по образование и следва съгласуване на решение.

Преустановяват се от понеделник за три дни учебните занятия в Силистренската община, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Силистра. Няма да учат учениците в общинските и държавните училища. Мярката се налага заради влошената зимна обстановка. Очаква се да бъдат преустановени учебните занятия и в другите общини на Силистренска област.

Със заповед на кмета на Добрич Йордан Йорданов се обявяват за неучебни за общинските училища на територията на Община град Добрич, дните 18, 19 и 20 януари. Причина са влошените метерологични условия – силен вятър и застудяване. Тридневна ваканция във всички общински училища и детски градини в селата Вранино, Раковски и Септемврийци,обяви и кметът на Община Каварна Нина Ставрева.

18 януари ще бъде неучебен в Свищов и населените места. Училищни автобуси няма да се движат в общините Елена и Полски Тръмбеш.

Кризисният щаб на община Плевен обяви за неучебни дните 18 и 19 януари, съобщи пресцентърът. Въведен е в изпълнение Общински план за защита при бедствия в частта “Снегонавяване и обледяване”, съгласно който се мобилизират всички налични ресурси за справяне с тежката зимна ситуация.

Дървена ваканция обявиха и седемте общини в Разградско. Най-дълга – 3 дни – ще е тя в Исперих, в Разград ще е 2 дни, а по 1, само утре – в Самуил, Кубрат, Цар Калоян и Завет.

Вече е взето решение в понеделник да няма учебни занятия във всички населени места вобласт Русе. В класните стаи обаче ще влязат учениците в града.

Със своя заповед кметът на Търговище Дарин Димитров обяви 18 януари за неучебен за всички населени места в общината, съобщиха от местната общинска администрация.

В училищата от общините Шумен и Велики Преслав на 18 януари няма да има учебни занятия заради усложнената зимна обстановка, съобщиха от областната администрация.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,708 преглеждания

Comments are closed.