Домашни средства за лечение на херпес

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

herpes-simplex

Едно от най-болезнените, дразнещи и неприятни неща, които могат да ни споходят през пролетта, както нас – възрасните, така и децата е херпеса. Неговата поява най-често е във връзка с отслабения имунитет през зимата и пролетната умора. Най-често той се появява на устните и понякога е свързан с друго вирусно заболяване или със силен стрес.  Ако веднъж сте се заразили с херпесния вирус, вие завинаги оставате негов носител и той може да се проявява при всяка стресова за организма ситуация – заболяване или емоционален срив. Напълно възможно е човек да сте носител на вируса, но да не прояви симптоми на самото заболяване.

Херпесите имат славата на изключително трудни и упорити за лечение. Още по-неприятно е, че малките мехурчета, които се появяват по лигавиците и кожата често се пукат и образуват болезнени рани, които заздравяват трудно и бавно.

Най-често херпесният вирус се проявява като раничка на устните или на ноздрите.

За лечението има редица противовирусни препарати за вътрешно приемане, както и много мехлеми, кремове и разтвори. Има обаче и редица домашни лекове, които могат да въздействат в положителна насока лечението на херпеса и да ускорят заздравяването на раничките.

Ето три такива средства:

*Алое Вера

Алое вера има мощни антисептични свойства, които могат да предотвратят появата на вторична инфекция на мястото на херпеса, подпомага заздравяването на тъканта и има болкоуспокояващо и хидратиращо действие. Използва се нежния прозрачен гел, който изпълва листата на алоето и се намира под зелената им обвивка. Наложете херпеса с парченце гел от алое вера и го оставете да действа 20-30 минути. За бърз ефект, повторете процедурата поне два пъти през деня. Ако не разполагате с пресен гел, можете да си купите от аптеката.

Чудото алое вера и кожата + две безценни рецепти

*Чесън

Чесънът е известен като един от най-мощните естествени антибиотици. Използването на малко резенче, пюре или сок от чесън, с които да намажете директно засегнатото от херпес място ще подпомогне процеса на оздравяване и ще съкрати времето за лечение. Препатилите споделят, че ако го използвате в самото начало, още преди да се появи раничка, това почти 100% ще предотврати развитието на заболяването и появата на мехурчета и раничка.

Натурален антибиотик от кухнята

*Ехинацея

Ехинацеята е добре позната на коренното население на Северна Америка, което е използвало листата и корените на растението, за да лекува рани. Тя предотвратява инфекции и стимулира производството на лимфоцити в тялото, което има пряко отношение към повишаването на имунитета. Тя е мощен имуностимулант, който повлиява положително имунния отговор на организма, а когато имунитетът е силен, херпесите нямат шанс.

Антибиотици без рецепта

 

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,027 преглеждания

Comments are closed.