Чудото алое вера и кожата + две безценни рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_524587312

Алое вера е едно от най-популярните лечебни растения. От листата му блика истински животворящ сок, изпълнен с хранителни вещества, които носят много ползи за здравето и добрия ни вид. Магическите свойства на това растение трябва да се знаят от всяка жена, защото алое вера е една от най-добрите лечебни билки, заредена с естествената сила да помага при най-различни случаи.

Алое вера представлява вечно зелено сочно растение от семейство сукуленти, което съдържа много вода в месестите си листа. Гелообразната течност, която се отделя от листата му е богата на хранителни вещества и вода.

Защо е важно алое вера да е сред растенията, които отглежда всяко домакинство?

Ето основните шест причини в отговор на този въпрос:

1. Гелът от алое вера хидратира кожата и подпомага заличаването на стриите
Стриите се появяват, когато кожата е изложена на резки промени в кратки срокове – такова е рязкото напълняване или отслабване по време на диета или бременността. Тъканта под кожата се травмира, а по повърхността на кожата се появяват линии като паяжина. Тези линии често са по-светли от естествения цвят на кожата, но могат да са и в по-тъмен или червеникав цвят, а при по-сериозни случаи могат да са дори болезнени. Има много начини за справяне с този козметичен проблем, но един от истински надеждните е прилагането на гел от алое вера.  Освен натуралния сок, които можете да си набавите чрез разчупване на листа от растението, което отглеждате у дома, можете да потърсите и козметични продукти, които съдържат екстракт или гел от алое вера – сапуни, гелове, лосиони за тяло, с които да третирате засегнатите участъци.

 2. За лечение на акне
Както тинейджърите, така и възрастните понякога имат акнетична кожа, която е много чувствителна и трудна за третиране. Една от най-добрите грижи за третиране на този тип кожа е прилагането на натурален сок от свежо растение.

Маска с алое вера за кожа с акне: Смесете 1 с. л. свеж гел от алое вера и 2-3 капки пресен лимонов сок. Нанесете с памучен тампон върху засегнатата област. Оставете го да попие. Продължете да прилагане до постигане на желания резултат.

3. Естествена антиейдж грижа
С напредването на годините се появяват и първите бръчици по кожата. Можем да отложим първите признаци на стареене и да  запазим младежкия си вид, ако се погрижим за кожата на лицето си със следната маска:

1/2 чаена лъжичка зехтин
1 чаена лъжичка натурален сок от алое вера
1 чаена лъжичка овесено брашно

Смесете и добре разбъркайте съставките и нанесете  получената паста върху лицето си. Оставете я да действа в продължение на 30 минути. След това измийте лицето си със студена вода.

4. Отлична хидратация
Алое вера се използва и за овлажняване на кожата? Можете директно да нанесете гела от растението върху кожата си и това ще е напълно достатъчно, за да е отлично хидратирана. Ако нямате под ръка живо растение можете да използвате продукти, които съдържат алое и които можете да намерите във всяка добра дрогерия. Използвайте продукти със съдържание на екстракт на алое вера поне 90%, ако искате да имате добър ефект.

5. Идеално средство при изгаряния
През летните месеци дори да вземем предпазни мерки, лесно и незабелязано можем да изгорим. Рискът за детската кожа е няколко пъти по-висок. Ако въпреки усилията ни това се случи, спешната помощ и истинското облекчение ще дойде именно с няколко лъжички пресен сок от алое вера. Той ще успокои възпалената кожа, а съдържащите се в нея антиоксиданти ще възвърнат тонуса и еластичността й.

6. Облекчава кожата при ухапвания от насекоми
Алое вера има лечебни свойства и по отношение на ухапвания от насекоми и други кожни възпаления. Това се дължи на противовъзпалителните свойства на растението, които възвръщат естествения баланс на кожата. Нанесете гел от алое вера върху засегнатия участък, той ще успокои сърбежа и ще предотврати подуване и по-късно дразнене.

www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

20,237 преглеждания

Comments are closed.