Книги за малки, големи и още по-големи деца!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Наближават най-светлите празници, а ние, както и най-вероятно огромна част от останалия свят сме в трескава подготовка, какво да подарим на хората, които обичаме!
Тази година беше изпитание за много от бизнесите, а едни от засегнатите бяха издателствата. Затова нашият призив е – подарете книга за Коледа. Та може ли човек в една толкова кратка дума да обобщи всичко, което ти носи доброто четиво. Книгата не е просто подарък, тя е преживяване. На най-малките помага да визуализират света, от който са видели все още само една миниатюрна част. На по-големите  помага да обогатяват с всяка изминала страница все повече лексикалния си запас, за да се изразяват правилно и красиво. На всички нас книгите ни помагат да развиваме въображението си, да учим много нови неща, да опознаваме смело света.

Книгата оставя траен отпечатък в сърцето на всеки. А личното послание, което може да надпишете към нея, ще бъде предавано от поколение на поколение … И така, докато свят светува … Или поне се надяваме …

Ето и нашата специална селекция:

За най-малките ни приятели (от 0-4+ год):

paperhearts_600_423

Не се страхувам от тъмнината

Това е първата книга на Виолета Павлова, но ние вече чакаме с нетърпение и следващите й творби. Авторката е завършила Националната художествена академия в София и с голяма любов и грижа тя създава вълшебния свят на Питър, който се впуска в приключение, за да намери любимия си самолет. Всъщност книгата се опитва по един  красив начин да визуализира основен проблем при израстването на децата – страхът от тъмнината. Мнозина от нас са преминали този етап и знаят, колко важно е непрекъснато да се говори по темата.

Издателство Paper Hearts
Поръчай онлайн ТУК

Parcalena-istoria-cover-3D_white-600x600

Слончето, което искаше да лети

Елате в света на Лиляна Дворянова, която ще ви разкаже, защо никога не бива да се отказвате от мечтите си, защо приятелството е най-ценният подарък в живота на всеки и защо винаги трябва уверено да следваме пътя си и безстрашно да преодоляваме препятствията, които се опитват да ни откажат от едно или друго …

Издателство Мармот
Поръчай онлайн ТУК

bibiimimi_600

Биби и Мими на детска градина

Нова книжка от поредицата „Маргаритка“ разказва на най-малките, колко всъщност вълнуващо и интересно е да ходиш на детска градина. Ако скоро ви предстои тази първа среща на помощ идват Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето, които превръщат ходенето на детска градина в незабравимо приключение. Защото освен че не е страшно, там човек може да хапне вкусна храна, да порисува на воля, да сътвори различни фигурки  от хартия или да намери толкова много нови приятели!

Издателство Сиела
Поръчай онлайн ТУК

rabotnamecana_581_600

Работна мецана и още любими стихотворения и приказки

Този прекрасен сборник се издава по случай 100-годишнината от рождението на голямата българска поетеса Леда Милева. В него може да намерите някои от най-обичаните стихотворения и приказки в българската детска литература, илюстрирани от художничката Невена Ангелова. Книгата е подходяща за всяка възраст.
А както твърдят логопедите – нищо не развива по-добре детския говор от слушането на римувани творби!

Издателство Колибри
Поръчай онлайн ТУК

 

За малко по-големите (по)читатели (5-8+ год.):

Ickabog-600_756

 

Има ли дете, което да не е чувало името Дж.К.Роулинг? Невъзможно, нали? А вече може да намерите и най-новата й книга “Икабог”, преведена на български и илюстрирана от български деца! В нея се разказва за едно страховито чудовище, което всъщност толкова ли е страшно наистина или е само набедено за плашещо, ще разберете само ако прочетете книгата. А тя се чете бързо, на един, на моменти ще ви иде да я глътнете цялата, та по-бързо да разберете, какво се случва нататък! Идеален подарък за деца на възраст 7+.

Издателство Егмонт
Поръчай онлайн ТУК

 

 

 

domchitanka_600

Домашна читанка

Домашна читанка е сборник с произведения за деца от Златния фонд на българската литература. Той обединява знакови творби на български писатели от 19. век до наши дни, като се започне с Петко Славейков, Иван Вазов и Чичо Стоян, мине се през Ран Босилек, Дора Габе и се стигне до Георги Мишев, Георги Константинов и Марко Ганчев.

В книгата са публикувани незабравими детски стихотворения като „Малък Пенчо“ (П.Р. Славейков), „Молитва“ (Иван Вазов), „Зеленчуци, който не яде“ (Цанко Церковски), „Зайченцето бяло“ (Леда Милева), „Щурец и мравка“ (Александър Божинов), „Нови панталонки“ (Веса Паспалеева) и др. Включени са и творби на П.К.Яворов и Елин Пелин, подходящи за деца.

Издателство Колибри
Поръчай онлайн ТУК

agata

Коледни магии (Агата #4)

Агата е в първи клас и има множество умения, като например да говори с котарака си Балтазар. Макар и черно-бяла книгата е изпълнена с много живот, емоции и цветни случки, а вие ако искате пък може да ги оцветитеJ
Поредицата е подходяща както за съвместно четене, така и за упражняване на новите умения за самостоятелно четене от децата.

Издателство Мармот
Поръчай онлайн ТУК

За още по-големите (по)читатели (9+ год.):

GREEKS_500_656

 

Историята с гадничките й подробности!

В това чисто ново издание на любимата книга от Тери Диъри ще откриеш всички гнили подробности за хитроумните гърци, като например: кой е притежавал първата в света тоалетна с автоматично пускане на водата и защо отдадените на професията си лекари вкусвали ушната кал на пациентите си. Предупредихме ви, че ще е гадничко, но пък гарантираме, че на всички мнооооого ще ви хареса! Ако ви допадне книгата, можете да разгледате и другите предложения от поредицата. Заслужава си!

Издателство Егмонт
Поръчай онлайн ТУК

 

 

 

prikazki-ot-pisheshtata-mashina-djani-rodari-ciela

Приказки на пишеща машина

Има ли някой, който все още да не познава света на Джани Родари? Не,нали? И все пак никой не може да „съживи“ така историите му като илюстраторът Дамян Дамянов.

Сборникът се издава за първи път и ще ви отведе на места, за които дори не сте си представяли, че съществуват.

Издателство Сиела
Поръчай онлайн ТУК

dripliovci
Ото и Дрипльовците. Гората на изчезналите неща

Ефектът на ето тази вълнуваща история ще ви изуми. Зачитайки я, всеки мечтае да се усамоти някъде с чаша мляко с какао и да чете и чете, докато навън се сипят игриви снежинки. Не пропускайте тази възможност и ако вкъщи имате един предпубертетен член на семейството, то сега е моментът да го зарадвате с този подарък J
А ние пък тайно се надяваме да направят и филм по книгата!

Издателство Мармот
Поръчай онлайн ТУК

dnnaednaprokl433_600

Дневникът на една Проклетия

Ако и вие като Фани мислите, че:

– най-важното в живота е да СЕ ЗАБАВЛЯВАШ;

– възрастните невинаги са прави, по-скоро обратното;

– светът НЕ СТРУВА ПЕТ ПАРИ, ако прилича на училището;

– да бъдеш такъв, какъвто си, означава да бъдеш РАЗЛИЧЕН;

то тогава ще се влюбите в този дневник.

Добре дошли в Сдружението на Проклетиите!

Не се сещаме какво повече да добавим! Наистина!
Книгата е тооолкова живописна, че е удоволствие буквално да поглъщаш всяка нова страница …

Издателство Колибри
Поръчай онлайн ТУК

Angry_Animals_550_725

Винаги си знаел, че има много подробности, които учителите не ти казват в училище, нали? А те всъщност са най-интересни и най-забавни!
Ето тази книга ще ти даде отговори на всички въпроси, които си си задавал за животните. Като например: кой учен е изял отровна змия за вечеря и къде можеш да откриеш дракон с лош дъх?

Издателство Егмонт
Поръчай онлайн ТУК

 

А за финал какво сме ви подготвили ….

 

avliga_600_297

Нови криминални поредици за млади тийнейджъри

Трите въпросителни” (Трите???) и „Трите удивителни“ (Трите!!!) са поредици детски криминални романи за деца над 10 г., любими на младите тийнейджъри в Германия и преведени на много езици по света.
Първа се повява „Трите???“, в която три момчета детективи: Юстъс, Питър и Боб имат собствена детективска агенция и разрешават криминални загадки, изпълнени с опасни приключения. Действието на всички истории се развива в измисленото градче Роки Бийч край Холивуд. Кои са Тримата детективи? Юстъс Йонас е детектив №1 – наблюдателен, умен и съобразителен. Вторият детектив – Питър Шоу, е много добър в спортовете! Боб Андрюз или детектив № 3, отговаря за проучванията и архива. Книжките могат да се четат разбъркано, но детективският клуб се създава в „Трите ??? и Призрачният замък“. На български са преведени още „Трите ??? и шептящите куки“ и Трите??? Белия гроб“.

Поредицата за „Трите !!!“ се появява като отговор на момчешката поредица и бързо я настига по успех. На сцената излиза смелото трио Ким, Франциска и Мари. По идея на Ким, която мечтае да напише криминален роман, се създава детективски клуб от момичета. Но освен през вълнуващата детективска работа Ким, Франциска и Мари трябва да преминават и през изпитанията на приятелството и сърдечни вълнения.

Първа книжка от поредицата е „Телефонна клопка“. Останалите могат да се четат разбъркано и нямат връзка помежду си. От „Трите!!!“ в България са издадени още „Трите!!! Опасен чат“ и най-новата „Трите!!! Тайната на старата вила“.

Книжките са кратки, написани на приятен и достъпен език,  но най-важното в тях са увлекателните сюжети, които печелят фенове и сред родителите.

Издателство Авлига
Поръчай онлайн ТУК

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

17,308 преглеждания

Comments are closed.