Ритуалът за суха и атопична кожа през зимата: Как да бъде здрава, подхранена и успокоена

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 bioderma_500334

Винаги, когато някой спомене атопичен дерматит, се изненадваме от това всъщност колко много родители се борят ежедневно с него. Установено е, че 10 до 20% от децата в развитите страни ще покажат признаци на атопичен дерматит в даден момент от живота си. И макар причините да са повод за дискусия – храната, с която се храним днес, околната среда, замърсяването – броят на децата, засегнати от атопичен дерматит расте. Тъй като изпитва хроничен дискомфорт, бебето с атопична кожа плаче по-често от обикновено, включително и през нощта, за да изрази дразнението си. Сред факторите, които влошават състоянието на атопичната кожа е и студът – екстремните температури и ниската влажност през настъпващия сезон могат да доведат до бързо изсушаване на кожата и в последствие – увреждане на кожната бариера. А зимата е вече тук! Ето няколко съвета от нас за здрава и успокоена кожа и сладки и спокойни сънища, без сърбеж, за вас и вашето дете.

Когато излизате от вкъщи, опитайте се максимално да ограничите въздействието на студа върху кожата на детето, с ръкавици, шалове, дрехи от естествени влакна и като прилагате емолиенти върху лицето.

При къпане, поддържайте максимална температура на водата от 35 – 36⁰C, за да избегнете засилването на сърбежа. За предпочитане е кратка вана или душ веднъж дневно, за не повече от 5-10 минути. Използвайте мек, почистващ продукт без сапун, аромати и парабени.

bioderma_600_831

Atoderm душ-олио е специално създадено да запазва баланса дори на най-чувствителната кожа. Осигурява 24-часова хидратация, още при къпането. Успокоява и предпазва от въздействието на околната среда, благодарение на изключителната си формула, съставена от растителни биолипиди, витамин PP и патента Skin Barrier Therapy™. Растителните биолипиди (естери от кокос и слънчоглед) облекчават усещането за стягане и правят кожата по-устойчива. Витамин PP стимулира синтеза на липиди и така възстановява хидролипидния слой на кожата. Патентът Skin Barrier Therapy™ защитава много сухата кожата от бактериите, причиняващи възпаление. Atoderm душ-олио е с нежна, мека, кремообразна текстура и лек аромат. Подходящ е за цялото семейство (и ще стане любим на всички още от първия миг!). Подсушавайте нежно кожата на детето с потупване, вместо с механично търкане, с чиста и мека памучна кърпа.

Студът е най-големият враг на детето ви! Ето защо, уверете се, че хидратирате добре кожата на детето през зимата. Нанасяйте възстановяващ и успокояващ кожата емолиент без аромат и парабени веднъж или два пъти дневно. Бъдете щедри в количеството крем, което използвате, превръщайте всеки един момент във възможност за нежност и игра с детето. Ако детето ви е достатъчно голямо, за да се маже само (от 4-годишна възраст), изстисквайте крема в забавна форма и го оставете само да го втрие. Бъдете креативни!

Atoderm Intensive балсам е интензивен, облекчаващ сърбежа и възстановяващ балсам, силно успокояващ и силно подхранващ. Успокоява и намалява желанието за чесане. Възвръща комфорта на кожата и я прави по-здрава. Текстурата му е богата, балсамова, но не лепкава, без аромат.

Atoderm Intensive балсам трайно възстановява кожната бариера благодарение на изключителния патент Lipigenium™, съставен от био-липиди, естествено налични в кожата. Патентованият комплекс Skin Barrier Therapy™ позволява от една страна да се ограничи размножаването на златистия стафилокок, а от друга страна предотвратява проникването на алергени – двата основни фактора, които влошават сухотата на кожата.

Как да разберете какво количество крем е достатъчно?

Методът 3.6.9 за систематизирано нанасяне ще ви посочи правилната доза на Atoderm Intensive балсам, която да използвате. За бебе, натиснете помпата 3 пъти – 1 натискане за лицето, шията и гърдите, 1 за ръцете и гърба и 1 за краката. За дете, използвайте количеството от 6 натискания – 1 за лицето и шията, 1 за гърдите, 1 за гърба, 1 за ръцете и по 1 за всеки крак. Това е! Лесно е, нали? Ако усвоите тази система, редовното нанасяне на емолиент ще се превърне от бреме в момент на близост и грижа и приятен навик – и за вас, и за детето. Масажите, идеален повод за нанасяне на ежедневни хидратиращи средства, и допирът на кожата са два начина да успокоите детето си и спокойно да създавате връзка с него. Няма как да прекалите!

Избирайте винаги меки дрехи с естествени влакна (памук) за детето. Не купувайте вълна – твърде дразнеща е. Изпирайте всички нови дрехи преди употреба. Внимавайте с ластиците, етикетите, които понякога се търкат в кожата, и дрехи, които са твърде тесни.

Усилията ви помагат по най-добрия начин на вашето дете да премине през този труден период. И още повече, вие го учите как да посреща уверено други видове несгоди по-нататък в живота. Продължавайте! Имате подкрепа навсякъде около себе си.

За още съвети и полезна информация за атопичния дерматит и как да се справите с него, посетете https://atopyschool.com/nachalo/.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,038 преглеждания

Comments are closed.