Брускети с домати и моцарела
Продукти:
– 5-6 средно големи домата, нарязани на малки кубчета
– ½ чаша сушени домати (в зехтин)
– 3 скилидки чесън
– 5-6 с.л. зехтин
– 2 с.л. балсамов оцет
– ¼ чаша листа пресен босилек
– сол и черен пипер на вкус
– 1 франзела
– 2 чаши сирене моцарела (настъргано или нарязано на малки кубчета)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на около 180 градуса. Ако имате опция за грил, включете нея.
2. В купа смесете кубчетата домати, сушените домати, чесъна (предварително смлян), зехтина, оцета, босилека (нарязан на ситно), солта и черния пипер. Оставете 10 минути да престои, за да може сместа да поеме всички аромати.
3. Нарежете франзелата на филийки с дебелина около 1 см. За по-добър вид, може да ги решете леко по диагонал. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Запечете няколко минути, докато станат леко кафяви.
4. Разпределете доматената смес върху всяка брускета. Поръсете с моцарелата.
5. Запечете отново за около 5 минути или докато сиренето леко се разтопи.
Добър апетит!
Още от Вкусно:
Пъстърва на тиган с нахут и доматчета
17,669 преглеждания