• No categories

Брускети с домати и моцарела

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

brusketi s domati i mocarela

Продукти:

– 5-6 средно големи домата, нарязани на малки кубчета
– ½ чаша сушени домати (в зехтин)
– 3 скилидки чесън
– 5-6 с.л. зехтин
– 2 с.л. балсамов оцет
– ¼ чаша листа пресен босилек
– сол и черен пипер на вкус
– 1 франзела
– 2 чаши сирене моцарела (настъргано или нарязано на малки кубчета)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на около 180 градуса. Ако имате опция за грил, включете нея.

2. В купа смесете кубчетата домати, сушените домати, чесъна (предварително смлян), зехтина, оцета, босилека (нарязан на ситно), солта и черния пипер. Оставете 10 минути да престои, за да може сместа да поеме всички аромати.

3. Нарежете франзелата на филийки с дебелина около 1 см. За по-добър вид, може да ги решете леко по диагонал. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Запечете няколко минути, докато станат леко кафяви.

4. Разпределете доматената смес върху всяка брускета. Поръсете с моцарелата.

5. Запечете отново за около 5 минути или докато сиренето леко се разтопи.


Добър апетит!

Още от Вкусно:

pastarva na tigan s nahut   Пъстърва на тиган с нахут и доматчета

   10 храни за стимулиране на мозъка

tahini-salad   Салата с таханов дресинг

   Жарено сирене на сач

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

17,619 преглеждания

Comments are closed.