Естествени болкоуспокояващи при главоболие

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Ако се опитвате да отървете семейството си от химикали, включително разнообразието от рецепти, обичайният ви ибупрофен / парацетамол не помага или сте бременна и бихте предпочели да не приемате никакви медикаментозни болкоуспокояващи изобщо, може да се окажете страдащи от главоболие и никаква идея как да го облекчите. За щастие, има голямо разнообразие от естествени болкоуспокояващи в природата. Майката Природа знае как да се грижи за нас, ние просто сме станали малко по-зависими от съвременната медицина.

Но, с малко ноу-хау, вие скоро ще откриете, че много рядко трябва да се обръщате към Вашия лекар за облекчаване на болката.

Главоболието може да е омаломощаващо. Независимо дали страдате от мигрена или изведнъж сте поразени от тежко главоболие, без съмнение ще търсите бързо и ефективно облекчение. Начинът, по който подхождаме към главоболие е двустранен: превенция и лечение. Начинът, по който се справяме с това зависи от причината.

Дехидратация. Това може да се случи поради загуба на вода и електролити, които са от ключово значение за здраво и напълно функционално тяло. За да се избегне обезводняването е важно да се пие много вода и да се ядат храни, които имат естествено високо съдържание на вода, като плодове и зеленчуци. След като дехидратацията е факт, само вода може да не е достатъчна, за да се излекува главоболието, особено в случай на изгубени електролити, което най-често е в комбинация със стомашни проблеми. За да замените изгубените електролити, опитайте природна електролитна  напитка от мед, вода, лимонов сок и сол.

Главоболия от напрежение. Това е най-често срещаната форма на главоболие и може да се чувства като налягане в главата, особено около слепоочията. Главоболията от напрежение също могат да повлияят областа на врата и са причинени от редица проблеми като стрес и лоша поза. Въпреки че можем да вземем мерки, за да намалим стреса и да седнем правилно пред компютъра, не винаги е възможно да се избегне. Ако страдате от главоболие от напрежение, има няколко домашни средства, които можете да опитате. Смесване на малко куркума в малко топла вода се води, че помага, както и някои СОХ-2 инхибитори. Ако това не помога, хубава парна баня с английска сол и приятен масаж трябва да притъпи малко положението.

Синузит / синузитни главоболия. Независимо дали страдате от това в резултат на вирус, алергии или инцидентно, болката от синузит може да варира от дразнеща до   непоносима. Очевидното е да се погрижите за вашето здраве и диета, за да се избегне ненужното заболяване и алергични реакции, но може да е трудно да разберете от какво всъщност сте алергични. Ако имате няколко хронични здравни оплаквания и имате познати алергии, диета с особен акцент върху намаляване на рафинираните зърнени храни, може да помогне за подобряване на здравето като цяло. Когато става въпрос за болки в синусите, баните с английска сол помагат заедно с редовни парни процедури с гореща вода и няколко капки масло от мента. Допълването с ябълков оцет се препоръчва за подпомагане за стимулиране на имунната система, за да изчистите инфекцията / реакцията бързо.

Мигрена. Ако някога сте имали мигрена, знаете, че има един кратък период от време между началото на симптомите и болката. При голям брой хора, които страдат от мигрена и клъстерно главоболие е открит магнезиев дефицит и запарването облекчава болката на атаката. Въпреки това, ежедневното приемане на добавки също намалява честотата им почти наполовина. Заедно с добавките от популярното и уважавано от медицината растение вратига, страдащите от мигрена също могат да опитат да включат повече омега-3 мазнини в диетата си и да спрат глутена с цел намаляване на възпалението, което е често срещан фактор в много повтарящи се състояния на мигрена.

Моля, обърнете внимание: Ако имате притеснения относно здравето си, или имате някакви здравословни проблеми, моля, консултирайте се с вашия личен лекар/хомеопат/холистичен лекар. Тези съвети не трябва да се приемат вместо тези на регистриран медицински специалист. Ако получите реакция към някой от природните лекове, веднага преустановете употребата му и се консултирайте с Вашия личен лекар / алтернативен лекар.

thegreenparent.co.uk

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

10,446 преглеждания

Comments are closed.