Най-приказните къщички на дървета в света

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo


Надали има дете, което да не мечтае за къщичка на дърво. Ние, отдавна порасналите деца, все още продължаваме да колекционираме галерии, проекти и картинки на такива приказни къщички. Ето как няколко други пораснали деца са материализирали собствените си мечти във вид на невероятни места за забавление, хотели или туристически дестинации.

1. Омагьосаната гора

treehouse1

Хензел и Гретел срещат Джак и бобеното зърно в тази приказна гора в канадските Скалисти планини. Фантасмагорични гъби, къщички по дърветата, елфски пътеки – всичко е като излязло от приказките на Братя Грим.

2. Хотел на дърво

treehouses2

Надълбоко в Шведска Лапландия се намира този Хотел на Дърво, където гостите могат да прекарат една вечер в хотела-летяща чиния на дърво. Модернистичното стъклено птиче гнездо с кубична форма е една от най-нетрадиционните туристически атракции на Швеция. Достъпът до хотела е чрез въжена стълба или дървен мост. Дизайнерите на този невероятен хотел са вградили инфрачервени стикери, които отблъскват арктическите птици, за да не се блъскат в конструкцията.

3. Къща на дърво Hogwarts

treehouses3

Мислете за офиса на дърво на Хари Потър. Наскоро одобреният за строеж проект в Единбург, Шотландия, ще се превърне в игрална площадка –  произведение на изкуството за двете деца на автора й Дж. К. Роулинг. С малки кулички, скрити трапове, спираловидни стълби и две 40-метрови кули, свързани с въжен мост, тази къща би накарала дори Лорд Валдемор да се усмихва.


Статията продължава на следващата страница…

5. Къща на дърво O2

treehouses4

Младият архитект Дъстин Фелдър изживява детската си мечта за къща на дърви като създава дизайн за куполите на дърво в Южна Калифорния. Като използва супер леки полипропиленови панели и уникална система от въжета, висящата резиденция се закрепва на дърветата без да е направена нито една дупка в дънера или клоните на дърветата.

6. Синята гора

treehouses7

 

Тази царска резиденция е с готически арки на прозорците, полирани дъбови подове и старовремски сламени покриви. Намира се в Замъка Амбърли, Западен Съсекс, Англия, замъкът е подходящ за кралски особи. 

 

7. Къща в дърветата Redwoods

treehouses6

Построена на 130 метра над земята къщата Redwoods, намираща се съвсем близо до столицата на Нова Зеландия, представлява светеща крушка в безкрайните гори. Използвана е за събития, партита, модни фотосесии и може да настани повече от 30 човека.

Прочетете още:

nyc-rainwater-playgrounds-1  Най-невероятните детски паркове в света

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

7,927 преглеждания

Comments are closed.