Да се приготвим за плажно парти в 7 бързи стъпки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

feet_pool

Децата ви са поканени на плажно парти или просто трябва да присъствате на такова в края на лятото. С децата вкъщи и всички ангажименти около тях, не сте в най-блестящия си вид, а искате да бъдете, когато пристигнете на партито. Ето няколко съвети от майки за майки как да изглеждат добре поддържани край басейна и то само за 5 минути.

 

# 1. Гладки крака

woman_shave_legs

След час трябва да сте на мястото на събитието, а краката ви се нуждаят от бръснач. Вземете бръснача и покрийте краката с лосион за тяло. Избръснете ги, като се стараете да не минавате два пъти върху едно и също място – за да избегнете зачервяването (съвет от дерматолог, за който сме готови да платим в злато!). Не е необходимо да изплаквате, а по-скоро да втриете още малко лосион в кожата си.

 

# 2. Непокорна коса

woman_hair_balm

За да успокоите страстите в косата си, трябва да я хидратиране добре. В противен случай, сухата ви коса ще поеме от влагата край басейна и ще приеме не добра форма, не и каквато би ви харесало. Затова вкъщи използвайте капка балсам без измиване, който да втриете в косата и да я намачкате, за да й придадете форма. Обикновен ежедневен балсам също е добър вариант.

Ако не сте вкъщи, просто използвайте крема за ръце от чантата си и изстискайте по-голяма капка от него, разтрийте между дланите и намачкайте в косата си. Размачкайте косата си така , както ви харесва, докато добие формата, която желаете.

Ако искате да си върнете къдриците, не дърпайте краищата на косата надолу, а размачкайте косата си като лист хартия.


# 3. Обелен лак

pedicure

За басейна ще ви трябва красив лак за нокти, но когато сте майка, това често е химера. Току-що направения ви красив педикюр се е олющил? Тогава поправете стореното като използвате същия лак, който да нанесете само върху мястото, където липсва. Ако е с по-тъмен нюанс, изчакайте да изсъхне и нанесете втори път. Ако нямате време за лак и съхнене, тогава най-бързото решение са флумастерите на децата – грабвате най-близкия цвят до този на лака ви и оцветявате там, където трябва. Това е – лакът ви е готов!

 

# 4. Басейн+прическа

hair_braid

След скачането в басейна и игрите с децата косата ви сигурно не е в най-добрата си форма. А не искате да изглежда като мокро и висящо гнездо на снимките после, нали?

Ако имате къса коса, я разрешете с гребена, докато стане гладка и я пригладете назад или настрани с прав път от едната страна.

Ако имате дълга коса, я разрешете и извадете ластик от чантата си. Оформете гладка конска опашка или разбъркан кок  – на върха на темето или ниско долу и встрани над врата. Ако имате бързи пръсти – направете си странична плитка. Готви сте! И изглеждате добре.

 

# 5. Зачервяване след бръснене

skin_ice

Да, лошото на спешното почистване на краката и деликатните зони около банския, са зачервяванията. Вземете лед от бара и втрийте малко в зоните, които са възпалени. Ледът ще свие кръвоносните съдове и ще облекчи раздразнената кожа. След това втрийте успокояващ крем на мястото. Ако имате слъцезащитно мляко – то ще облекчи възпалената ви кожа. Втрийте го няколко пъти след охлаждащия компрес.

 

# 6. За гладки рамене и гръб

beautiful_shoulders

Облякохте си разголена рокля или блуза и виждате, че са се появили пъпчици по гърба и рамената ви. Вземете памук и капнете върху него от капките срещу зачервени очи. Потупайте всяка пъпка поотделно с този компрес – капките за очи ще свият кръвоносните съдове на мястото на пъпката и ще помогнат за по-бързото й прибиране.

 

# 7. Лъщящо чело и нос

nose_tissue

Кожата ви бавно преминава от блестяща към лъщяща – нормално за летните дни. Вземете хартиена салфетка (носна кърпичка) и попийте внимателно излишната мазнина от носа и челото (без да търкате). Така кожата ви ще стане отново матова, а гримът ще си остане на мястото.

И още, ако нямате салфетка под ръка – избършете челото и носа в предмишницата – тази част на кожата е доста по-суха и чиста от кожата на дланта, казват дерматолозите ( а ние си записваме).

 

Приятно парти край басейна и се забавлявайте, защото изглеждате чудесно!


Подобни статии:

fit_lady  Топ 10 на ползите от йога

men_women_see_differently  Мъжете и жените виждат света по различен начин

flowers  Символиката на цветята

belly%20dance  Бели денс по време на бременността

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

3,412 преглеждания

Comments are closed.