Книгите на Д-р Харви Карп вече и на български

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Nai-shtastlivoto_dete_kniga     Nai_shatstlivoto_bebe_kniga

От 15 март по книжарниците в цялата страна вече може да намерите книгите на световноизвестния педиатър д-р Харви Карп – „Най-щастливото бебе” и „Най-щастливото дете”. 

Откривателят на тайната за справяне с коликите, изуми света на медицината като през 2002 г. издаде първата си книга „Най-щастливото бебе”, плод на 20 годишни проучвания. 

В нея д-р Карп разкрива теорията си за липсващия 4-ти триместър от бременността и 5-те стъпки за активирането на успокояващия рефлекс на бебето. Край на коликите и на безсънните нощи. Родителите и бебета ликуват. 

В „Най-щастливото дете” д-р Карп отново обединява науката с практиката. За да се справите с тръшкането на детето по ненасилствен начин е нуждно да разберете, че то е все още примитивно създание, нещо като праисторически човек. 

Лявата и дясната половина на мозъка – логиката и емоциите – са в постоянна борба. Веднъж щом разберете това, вече знаете, че с детето се говори с прости фрази, много повторения и на неговото емоционално ниво. Като един посланник в чужда страна, Вие трябва да говорите на езика на детето – по детешки. Правилото на ресторантите за бързо хранене, пък казва, че по-жадният за внимание говори пръв. За да бъдете чути, първо трябва да „изтърпите” по-нетърпеливото дете да изкаже или излее емоциите си. След това идва вашият ред. 

Техниките на д-р Карп са толкова ефективни, че неслучайно се използват от суперзвезди като Мадона, Мишел Пфайфър и Киийли и Пиърс Броснан. 

Професoр Кайл Прует, от Йейл пък казва „Д-р Карп спасява родителите от лудост”, а Ню Йорк Таймс „Изместиха те, д-р Спок!” 

Книгите на д-р Харви Карп в България се издават от “Сиела” и могат да бъдат закупени от www.ciela.com или www.mobilis.bg.

Картините за кориците са специално нарисувани от талантливата художничка Светлана Генчева-Съни и са вдъхновени от проекта „Най-щастливото дете в България”. 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

3,005 преглеждания

Comments are closed.