Речник на майката – II

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

motherhood abstract-sm

Вижте също: Речник на майката-I

Когато станем родители голяма част от думите и изразите придобиват различно значение. Понякога имаме нужда от речник, за да се ориентираме. 

Безброй:
броят пъти, в които Мама трябва да отиде до супермаркета само през тази седмица.

Витамини: малки копия на пещерни хора, извънземни или животни, които Мама ви кара да гълтате всяка сутрин, като част от зловещ заговор, за да пораснете „точно като Татко”.

Вкъщи: това място, което изведнъж започва да изглежда ужасно привлекателно за децата, след като сте прекарали поне половин час, за да ги приготвите за излизане.

Дамска чанта: обикновена чанта, в която Мама си носи портмонето и ключовете, но никога не може да ги намери, защото за заровени под купища кърпички (мокри и сухи), опаковки от дъвки, вафли и гумени мечета, пакетче солети (затворено), половин пакетче солети (разпиляно), шише с вода, играчки, резервен комплект дрехи (обувки), плюшено мече, футболна топка, аптечка, списък за магазина…

Джакпот: когато всички деца ще останат за през нощта при приятели, при баба и дядо, леля или където и да е извън дома.

Домашни любимци: малки, пухкави същества, които следват децата до вкъщи, така че Мама да има още някого, след който да почиства.

„Защото така казвам”: достатъчна причина, довод, аргумент (според Мама)

Зимни грейки („космонавт”): топли, подплатени дрехи, които когато са напълно затворени, закопчани и заципени, изпълняват две важни функции: защитават децата от студа и им напомнят, че трябва да отидат до тоалетната.

„Изправителен дом”: мястото, където според Мама, децата отиват, ако не си ядат зеленчуците или не си чистят стаята.

Кетчуп: море на доматена основа, в което децата давят ястието, което ви е отнело часове да го приготвите и години, за да уцелите перфектната комбинация от вкусове и подправки.

Когато баща ти се прибере: стандарт за измерване на времето между престъплението и наказанието.

Кош за пране: плетен съд с капак, обикновено заобиколен, но не съдържащ мръсни дрехи

Кърпа за ръце: панталоните, ръкавите на блузата, пердето в хола, покривката…

Мляко: полезна и здравословна напитка, която децата пият с радост, веднага след като се превърне в нездравословна, чрез добавянето на захар и какао.

Може би: НЕ!

Неприятности: неопределено пространство, в което може да сме сигурни, че се намира детето ни.

Пуловер: дреха с магически свойства, която може да предодврати настинка, грип и дори пневмония.

Ръце: телесни придатъци, които трябва да бъдат почистени ожесточено с три вида антибактериални сапуни и стерилизирани във вряща вода, непосредствено преди сядането на вечеря.

Сапун: почистващо средство, което Мама слага на мивката, разчитайки на шанса, че някое от децата случайно ще вземе, докато посяга към кърпата.

Стени: пълен комплект от хартия за рисуване, която върви към всяка стая.

Тиквички: зеленчуци, които могат да бъдат приготвени печени, варени, пържени или на пара, преди децата да откажат да ги ядат.

Тишина: състояние в домакинството, което се случва преди раждането на първото дете и се появява отново, след като последното завърши университет.

Ужасно разглезени: определение за децата, прекарали по-малко от 15 минути с баба.

Хладилник: комбинация между художествена галерия и климатик за кухнята.

Целувка: универсалното лекарството на мама

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

5,152 преглеждания

Comments are closed.