• No categories

Фокача със сирене и бекон

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

fokacha sus sirene i bekon

Тази лесна и ефектна домашно приготвена фокача е идеална, за да си я потопите в малко зехтин, да си я хапнете със различни разядки и сосове или да я използвате за сандвич, вместо хляб. Обещаваме, че ще е вкусно, който и вариант да изберете.

Необходими продукти:

– 2 ¾ ч.ч. брашно
– 1 с.л. суха мая
– 1 равна с.л. захар
– ¾ ч.л. сол
– ½ ч.л. смлян черен пипер
– 1 ч.л. чесън на прах
 – 1 ч.л. сушен риган
– 1 ч.л. сушен розмарин
– ½ ч.л. сушен босилек
– 1 ч.ч. топла вода
– 3 с.л. зехтин
– 1 1/2 ч.ч. сирене чедър, пармезан или друго твърдо жълто сирене (може да използвате и кашкавал)
– 5-6 слайса бекон

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете брашното, маята, захарта, солта и всички подправки. Добавете 2 с.л. зехтин и топлата вода.

2. Започнете да месите тестото. Когато продуктите се смесят добре, го прехвърлете на набрашнена повърхност и месете, докато стане еластично и гладко.

3. Намажете с мазнина голяма купа, сложете вътре тестото, завийте го с кърпа и оставете на топло да втасва около 20 минути.

4. Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете подходяща тава с хартия за печене и я намажете със зехтин. С набрашнени ръце разстелете и притиснете тестото.

5. Поръсете с останалата 1 с.л. зехтин. Разпределете равномерно сиренето и нарязания на парченца бекон.

6. Печете около 20-25 минути или докато стане златисто. Сервирайте топло или на стайна температура.


Още рецепти:

   Картофена салата с билки

   Минестроне с гъби и сирене фета

Portokalov pai s kokos_01   Портокалов пай с кокос

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,359 преглеждания

Comments are closed.