• No categories

Капкейк с круша и карамел

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

mufin s krusha i karamel-1

Нашите партньори и приятели от пекарната Take a Cake споделят: “Уверени сме, че когато се работи неуморно и с любов нещата се получават добре. И много вкусно :)”

Ние вече сме се уверили в това и за да го споделим с вас, ги помолихме да ни предоставят една от всичките си страхотни рецепти. И това е: Капкейк с круша и карамел.

Необходими продукти за 12 капкейка:

– 125 гр. масло (на стайна температура) 
– 125 гр. бяла захар 125 гр.
– 2 яйца (на стайна температура) 
– 125 гр. бяло брашно 
– 5 гр. бакпулвер 5 гр.
– 1 средно голяма круша (около 150 гр), обелена и нарязана на парченца

Начин на приготвяне: 

1. Изваждаме маслото и яйцата от хладилника минимум 3 часа преди да започнем да готвим.

2. Слагаме маслото и захарта в купа и разбиваме с миксера на високи обороти в продължение на 3-5 минути.

3. Добавяме яйцата едно по едно и продължаваме да бъркаме на високи обороти.

4. Слагаме брашното и бакпулвера, пресяваме ги, след което постепенно ги прибавяме към сместа от масло, захар и яйца, като бъркаме с миксера на бавни обороти докато сместа стане хомогенна.

5. Изключваме миксера и прибавяме към разбитата смес предварително обелената и нарязана на парченца круша. Разбъркваме с лъжица докато се разпределят равномерно в сместа.

6. Насипваме в предварително подредените хартиени чашки за печене в тавичка за кексчета. Печем в предварително загрята фурна (за фурни с нагревател 190 градуса, за конвекторни фурни 170 градуса). Печем между 18 и 22 минути докато капкейковете придобият златист цвят.

7. Изваждаме капкейкове от тавичката за печене върху метална решетка да изстинат.

8. Декорираме с глазура от пудра захар, масло и крема сирене и заливаме с карамелен сироп.


Рецептата любезно ни предоставиха:

take-a-cake-logoПекарна Take a cake

http://www.take-a-cake.eu/

http://take-a-cake-bakery.blogspot.com/

Адрес: ул. София, ул. Тулово 1

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

3,590 преглеждания

Comments are closed.