Приятните изненади на бременността

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

priatnite iznenadi na bremennostta

Бременността може да ви донесе цял вулкан от противоречиви чувства. Колкото и да сте щастлива от новия живот, който расте във вас, разширяващото ви се тяло и трупащите се килограми, ви карат да се чувствате неловко и със сигурност всичко друго, но не и красива.  

Бюстът ви се уголемява, талията изчезва, коремът расте и може да мине доста време, докато си върнете старото тяло. Един от най-фрустриращите моменти от бременността е този, в който коремчето расте, но вие още не изглеждате бременна. Това може да е още по-трудно за по-закръглените дами, на които обикновено е нужно малко повече време, за да им проличи. Стиснете зъби до втория триместър. Ветераните, които са минавали по пътя казват, че тогава става по-лесно.

Ние знаем, че понякога е трудно да се наслаждаваш на външността си по време на бременността. Затова ще ви напомним за някои красиви бонуса, които вървят заедно със заоблящата се талия.

Едно от нещата, които определено действа доста ободряващо и от което задължително трябва да се възползвате е: гледката на бременна жена винаги умилява и изважда от хората любезността и добрите обноски. Всички ви се усмихват, отварят ви вратите, отстъпват ви място в транспорта, пускат ви напред на опашката, помагат ви с багажа, момчето на бензиностанцията литва до вас да ви сипе бензин и да измие прозорците, огледалата и фаровете (!) на колата. Също така състоянието ви е най-доброто извинение някой друг да измие чиниите, а вие да дочетете ужасно интересния роман или да отидете на масаж, защото краката ви отново са отекли.

Така че, наслаждавайте се на тези предимства, докато можете, защото положението ще е в сила само няколко месеца.

Ноктите ви растат по-бързо. Може никога до сега да не сте успявали да отгледате и закрепите някакъв маникюр повече от 3 часа, но сега вече може спокойно да си направите като за списание. Благодарение на хормоните, някъде около четвъртия месец на бременността, ноктите ви ще започнат да растат по-бързо, ще бъдат по-здрави и красиви. От сега се оглеждайте за актуалните за идващия сезон цветове на лаковете.

Буйна и лъскава грива. След като безрезултатно сте изпробвали всички шампоани и маски за коса, налични в близкия козметичен магазин (и после в по-далечните), установявате, че това, което ви е било нужно е онзи малък човек, който расте вътре в корема ви. Отново заради хормоните, през втория триместър ще забележите, че косата ви изглежда здрава, жизнена и с блясък.

Пословичният „блясък”. Мечтаната бляскава кожа е факт след третия-четвъртия месец от бременността. Да, хормоните отново носят своята вина, но само на половина. Увеличения обем на кръвта увеличава съответно кръвоснабдяването на кожата и я прави гладка и светеща.

Напълно ново деколте. В повечето случаи по време на бременността гърдите се увеличават и с тях размера на чашката на сутиена, с един, дори и с два номера. Наслаждавайте се на новото си деколте и го обзаведете с подходящи блузи (нови), рокли (нови), аксесоари (бижута-също нови).

Влюбен и желаещ ви мъж. Вярвате или не, но половинката ви обича новия ви външен вид и фигура. Той със сигурност вижда вашата разцъфнала чувственост и заоблените ви форми със сигурност го привличат. Плюс това, вашата бременност действа като постоянно напомняне за неговата мъжественост!

Ето ви и няколко стратегии за добър външен вид по време на бременността:

– Акцентирайте върху положителните си черти. Ако имате красиви крака, покажете ги с една къса рокля. Нежните рамене или горна част на ръцете открийте с блуза с презрамки или без ръкави. Горди сте с вашето ново деколте? Подчертайте го с подходяща дреха (в рамките на приличието, разбира се, ще ставате майка!).

– Поглезете се от време на време. Отидете на педикюр или масаж, купете си ново червило или красиво дантелено бельо.

– Поддържайте теглото си в препоръчителните здравословни рамки. За жени с нормално тегло преди бременността, препоръчваните килограми, които може да качите са между 10 и 16.

– Спазвайки правилен режим на хранене (в никакъв случай не говорим за диета) и движение, ще се чувствате жизнени и във форма през целите 9 месеца, а и почти няма да остане за сваляне след това.

Още от Бременност:

   Бременност и грижа за зъбите

pregnant-woman-eating-chocolate   Когато ти се дояде нещо…

pregnant-woman-book   Връзката между бебето и майката

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

15,603 преглеждания

Comments are closed.