Да преминем на пролетна вълна

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Пролетта, въпреки ниските температури навън и дъжда, вече чука на вратата. Тази зима, макар и да не беше снежна, пак ни се стори много дълга, тъй че на всеки от нас ще му е нужна повече енергия, за да се пригоди към новия задаващ се сезон. Човешкият организъм обича плавните и щадящи го преходи, а не резките промени, които му нанасят стрес и дискомфорт. За да посрещнем пролетта в прекрасна форма, здрави, позитивно настроени и с добро настроение, е нужно още сега да се погрижим за себе си и за хората, които обичаме.

 

прочетете част втора

Пролетта, въпреки ниските температури навън, вече чука на вратата. Тази зима сякаш е най-дългата, която сме имали от няколко години насам, тъй че на всеки от нас ще му е нужна повече енергия, за да се пригоди към новия задаващ се сезон. Човешкият организъм обича плавните и щадящи го преходи, а не резките промени, които му нанасят стрес и дискомфорт.

За да посрещнем пролетта в прекрасна форма, здрави, позитивно настроени и с добро настроение, е нужно още сега да се погрижим за себе си и за хората, които обичаме. Дребни и лесни ежедневни стъпки могат да ни накарат да се почувстваме по-добре в кожата си, по-уверени и в очакване на нови емоции. Предлагаме ви няколко прости, но много полезни съвета за това как да подготвите психиката и тялото си за пролетта.

Погледнете се в огледалото

Зимата е сезон, през който човешкото тяло неизбежно натрупва запаси с цел да преживее студа и тежките условия. Затова няколкото килограма, които сте качили, не бива да ви тревожат. Вече е време обаче да облекчим тялото си за пролетта и лятото, затова здравословното вталяване е много препоръчително. Освен че ще осигури на организма ви комфорт, ще ви зареди и със самочувствие.

Погледнете в чинията си

Най-вероятно храната, която консумирате през зимата, се различава от тази, с която се храните през пролетта и лятото. Това е нещо нормално – всеки сезон има и своите „хранителни” особености. За да не стресирате организма си с резки промени в менюто, започнете още от днес – заменете тежките зимни храни с по-леки и здравословни, но постепенно, не изведнъж. Не възприемайте думата диета в смисъла, в който се тиражира в публичното пространство – като мъчително ограничение.

Диетата е здравословен режим и стил на хранене, към който всеки загрижен за себе си човек трябва да се стреми. Не се насилвайте, с покачване на температурите апетитът ви за мазни храни от само себе си ще се понижава, а нуждата от пресни плодове и зеленчуци ще се покачва.

Прочистете организма си

Има множество полезни, безвредни и приятни начини да прочистите тялото си. Минете за няколко дни на плодове и чай, откажете се от алкохола, кафето, цигарите. Играйте йога, забавете темпото. Натрупаните токсини през зимата трябва да се изхвърлят, за да започнете новия сезон освежени и с добро настоение и здраве.

Хранете се с преживявания

Заситете се с преживявания и емоции, а не с храна. Може би това, което ви липсва, е радостна емоция, тръпка и любов, а не пържени картофки и сандвич.

Цветовете

Сменете мрачните тонове с по-свежи и наситени цветове. Включете не само в гардероба си, но и в обзавеждането вкъщи и в офиса червено, зелено, жълто, розово. Купете си ново ярко червило, заменете обичайния си грим и експериментирайте. Обновете дори и един аксесоар вкъщи, веднага ще усетите новата промяна.

Вземете си почивен ден

Ако един ден отсъствате от работа, фирмата няма да фалира. Вземете си един почивен ден, но не планирайте точно кога да стане това, нито за какво ще го използвате, в противен случай рискувате да го запълните с поредните задачи от домакинството или други ангажименти. Вземете си почивка не за да вършите отново работа, само че под друга форма, а за да отделите време на себе си и на семейството си.

Излезте на пазар

Заменете мрачните зимни дрехи с нови. Ясно е, че не можете да подновите целия си гардероб, но е достатъчно да си купите едно наистина хубаво нещо, което много желаете, за да си доставите удоволствие и да си създадете настоение. Разходете новата си придобивка.

Купете си цветя

Пролетта е сезонът на цветята, а по сергиите вече можете да намерите едни от най-пролетните цветя – лалетата. Купете си любимо цвете и го оставете вкъщи или в службата, дори не подозирате как ще промени интериора.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,038 преглеждания

Comments are closed.