Вкусна печена риба (12 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

4 с.л. зехтин

2 картофа, нарязани на кубчета със страна 1,5 см.

Подправки – сол, чесън, черен пипер

½ чаша вода

½ червена чушка, нарязана

1 праз, само главата, нарязана на ситно

1 тиквичка, нарязана на филийки

2 стръка целина, нарязани на 5-6 см. парчета

4 скилидки чесън, намачкани

500 гр. филе от бяла риба

Намазнете леко един средно голям съд за печене. В отделна купа сложете катофените парченца и покрийте с две с.л. зехтин. Подправете със солта и черния пипер и наредете картофите в тавата за печене заедно с ¼ чаша вода. Покрийте и печете 15 мин.

В друга купа смесете чушките, праза, тиквичката и целината и подправете с чесъна и 2 с.л. зехтин. Добавете сол и други подправки на вкус.

Наредете зеленчуците върху картофите, които вече са омекнали, и добавете още ¼ чаша вода. Печете още 10 – 15 мин. на 220 С.

Нрежете филетата риба на малки 2-3 см. парченца, сложете ги върху останалите продукти в тавата и го оставете отгоре, за да се препекат добре. Оставете във фурната още 10 мин., след което може да проверите дали месото е готово, и ако е – приятен апетит!

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

767 преглеждания

Comments are closed.