Симптоми на бременността –продължение

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Съществуват безброй симптоми, повечето от които са нормални за всяка безпроблемна бременност. Все пак се срещат и такива, които никога не трябва да пренебрегвате. Ако забележите някой от тях, веднага се консултирайте с вашия лекар.

прочети част първа


Внезапна жажда

Ако страдате от необичайна жажда, но уринирате слабо, веднага потърсете професионална помощ.


Внезапно отичане на ръцете, краката и лицето

Подобно подуване може да бъде симптом за болестно състояние, затова спешно потърсете консултация с лекар.


Силно главоболие

Някои бременни жени страдат по-често от главоболие, отколкото преди поради хормоналните промени в организма им. Но ако болката е силна и продължава над два часа, тя може да е сигнал за медицински проблем.


Забавени движения на бебето

Ако забележите драматичен спад в движенията на бебето след 21-та седмица или въобще не го усещате за период от 24 часа, говорете за проблема с вашия лекар.


Продължително повръщане и гадене

Ако страдате от тези два симптома в по-късен етап от бременността си (далеч след като сутрешното неразположение е отминало), консултирайте се с вашия лекар, особено ако те са придружени от болка или висока температура.


Сърбеж по цялото тяло

Такова неразположение е характерно най-вече за по-късен етап от бременността и може да е съпроводено от тъмна урина и светли изпражнения.


Нещо не е наред

Може да го наречете майчинска интуиция, но ако се тревожите за симптомите на бременност (дори да не можете точно да посочите какво не е наред), обсъдете проблема с вашия лекар, защото никой не познава вашето тяло по-добре от вас самите.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,238 преглеждания

Comments are closed.