Пюре от тиква (6 – 8 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 Продукти:

1 сладка тиква

Вода

Канела, индийско орехче (по желание – поръсете с подправки, когато мачкате на пюре или при завирането на водата)

Тиквата се консумира най-добре, когато е изпечена, въпреки че също така можете да я обелите, нарежете на кубчета и задушите. Печете тиквата, така както сте свикнали да приготвяте и другите плодове, които приготвяте за зимата – със или без подправки (захар, канела, масло).

  1. Нарежете тиквата на две части, отстранете семките.
  2. Сложете двете половини с лицето надолу в тиган с 3-5 см. вода.
  3. Печете около 40 минути до 1 час на температура 190-220 С.

Кожата ще стане набръчкана и леко „набрана”, а на пипане трябва да усетите, че тиквата е мека. След това издълбайте „месото” и смачкайте на пюре, подправено или не според вкуса на бебето ви.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

910 преглеждания

Comments are closed.