Да играем! На единадесет месеца и четири седмици

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1)      Изкачи се по всяка възглавничка

Дори когато бебето Ви се научи да ходи, то ще си поставя за цел да се катери. Ще прекарвате много допълнителни минути на стълбището пред къщи, защото то ще иска съвсем само да изкачва стъпалата – не веднъж, не два пъти, а докато не отмените въобще катеренето.

Умения, които играта развива: обща моторика

Необходими материали: множество по-големи и по-малки възглавници

Подредете голяма купчина възглавници за безопасно упражнение по катерене. Използвайте най-големите и стабилни възглавници като тези от дивана и тапицерията на леглото най-отдолу, отгоре наредете възглавничките за столове, декоративните възглавнички и т.н. Като държите здраво бебето му помогнете да се изкачи по планината от възглавници и триумфално да застане на върха. Ако имате повече продълговати възглавници, можете да ги използвате, за да създадете подобна на стълбище конструкция, но пак трябва да държите бебето за ръка, за да сте сигурни, че стъпвайки на последното ниво, не стъпва във въздуха.

Инструкция за безопасност: никога не оставяйте бебето само с планината от възглавници. Това занимание трябва да се практикува под непрекъснат надзор. Освен това, преместете всякакви мебели с остри ръбове, така че да няма нищо, върху което да се нарани, в случай че падне от горе.

2)      На плаж в стаята

Нямате време да отидете на море? Няма за какво да се притеснявате – ето един начин, чрез който бебето Ви ще може да извършва цялото пресяване на пясък, измерване, преливане и фантазиране, което играта в пясъчника предполага.

Умения, които играта развива: фина моторика, въображение 

Необходими материали: чиния или друг голям относително плитък съд; пясък; вестник; играчки за пясък или кухненски формички

Постелете вестник на пода в кухнята, напълнете тавичка или друг плитък съд с пясък и го сложете отгоре. Предложете малки играчки за пясък или кухненски формички на детето за игра. Малките ситца са много забавни, също както и мерителните канички и лъжички.

 

Виж игри за предходната седмица

Виж игри за следващата седмица

Виж всички игри

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

580 преглеждания

Comments are closed.