Да играем! На шест месеца и три седмици

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1)      Шеф-готвач Мечо

Времето за вечеря е страхотно за бебето Ви да научи, че определени действия имат съответните последствия. Тази игра е особено полезна, когато детето изглежда отегчено или изморено преди вечеря и отказва храненето.

Умения, които играта развива: усещане за причинно-следствената връзка, добър апетит

Необходими материали: плюшено мече или кукла със сгъваеми ръце, бебешка лъжичка.

Извикайте на помощ любима кукла, плюшено мече или друга мека играчка, докато храните Вашето бебе. Донесете играчката на масата и обяснете, че един специален негов приятел тази вечер ще сервира храната. Като държите лъжичката с лапата на мечето или ръката на куклата, накарайте гостът на вечерята да нахрани бебето. Придумването от Мечо почти сигурно ще доведе до желания резултат. Можете също така да сложите мечето или куклата да седне до детето, да му/й вържете лигавник и да обявите, че ще храните ту него, ту госта на вечерята. Ако бебето вече се е научило да държи добре само лъжичката, позволете му да храни госта (но се подгответе, че ще се наложи след това да измиете лицето на играчката).

2)      Бутилка с мехурчета

Знаете ли колко е хипнотично да наблюдавате лава лампа?Е, тогава ето една играчка, която ще има същия ефект върху бебето Ви, а разходите по изработването й възлизат на жълти стотинки. Тя със сигурност ще се превърне в любима за детето, както в банята, така и другаде в къщата.

Умения, които играта развива: сръчност, заучаване на цветовете

Необходими материали: една (или няколко) прозрачна пластмасова бутилка с капачка на винт; бои за храна; течен препарат за съдове

Напълнете голяма, прозрачна, пластмасова бутилка от безалкохолно или минерална вода до една трета от обема й с вода. Добавете няколко капки течен препарат за съдове и няколко капки боя за храна. Затворете плътно бутилката и я дайте на бебето; покажете му как да я раздруса и да направи приковаващи погледа цветни мехурчета. Направете няколко бутилки с мехурчета, като използвате различен цвят боя за храна и ги използвайте, за да запознаете бебето с цветовете. Покажете му как може да търкаля по пода бутилките.

 

Виж игри за предходната седмица

Виж игри за следващата седмица

Виж всички игри

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

645 преглеждания

Comments are closed.