Да играем! На три месеца и четири седмици

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1)      Телефонен разговор

Ясно е кога вербалните умения на бебето се развиват – то опитва да комуникира с вас с все по-нарастващ репертоар от звуци. Ето един забавен начин да го накарате да продължи да работи над речевите си умения.

Умения, които играта развива: вербални

Необходими материали: два телефона играчка или истински телефонни апарати, които са изключени

Дайте на бебето си единия телефон, като държите слушалката до ухото му. Използвайте вашия телефон, за да проведете едностранен разговор, като говорите бавно и пресилено артистично. Оставяйте дълги паузи между въпросите и коментарите си и ще видите как то скоро ще започне да издава дърдорещи и гукащи звуци в отговор. Това е чудесен начин да помогнете на бебето си да упражнява ритъма на разговора – много по-скоро отколкото можете да си представите, то ще се присъедини към диалога Ви със собствените си гучещи мнения.

2)      Шоуто на сенките

Добре дошли във възрастта на наблюдението, когато бебешкото внимание е приковано от движещи се форми. Можете да забележите, че мъничето Ви вече се заглежда в телевизора, докато преди това го е пренебрегвало. Помогнете му да се превърне в активна публика с игра на сенките върху стената.

Умения, които играта развива: зрителни

Необходими материали: фенерче

В много култури се е развила някаква форма на театър на сенките, а бебетата обичат мистерията и изненадата от танца на сенките. Седнете на пода с бебето в скута си или седнало до вас. Сложете фенерче или лампа, така че да осветява стената, сложете ръцете си на пътя на светлинния лъч, така че стената да Ви служи като прожекционен екран. Започнете с простички движения като махане и вдигане на различен брой пръсти. Използвайте ръцете си, за да изобразите различни животни – кученце, патенце. Помогнете на бебето си да помаха с ръчички, така че да направи прости сенки и му обърнете внимание колко по-мънички са неговите сенки от Вашите. Накрая хванете ръчичките му във Вашите и му помогнете да направи различни сенки,  а после ги накарайте да му пожелаят лека нощ.


Виж игри за предходната седмица

Виж игри за следващата седмица

Виж всички игри

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

588 преглеждания

Comments are closed.