Страховете на бъдещия татко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Ако партньорът ви има притеснения за вашата бременност, обсъдете страховете му на бъдещ татко заедно, без да го съдите или да го карате да се чувства несигурен, че не ви подкрепя достатъчно. Появата на страх и безпокойство, свързани с бременността, раждането и родителството, е напълно нормално явление както за бъдещата майка, така и за нейния партньор.

Естествено начинът, по който преживявате вашата бременност, е много различен от неговите усещания и тъй като промяната се случва с вашето тяло и вие вероятно постоянно се информирате. Окуражавайки го да направи същото и споделяйки своите открития, ще му помогнете да разбере какво ви се случва и каква може да бъде неговата роля. Убеждавайки го да ви придружи до акушер-гинеколога или да посещавате лекции за бъдещи родители, също ще му помогнете да възвърне увереността си.

Изгответе заедно план за раждане, така че той да се почувства част от процеса на взимане на решения и напълно да проумее подкрепата, която се надявате, че може да ви даде по време на родилните болки и самото раждане.

Познавате ли други бащи? Окуражете вашия партньор да разговаря с тях за техните лични преживявания по време на бременността, родилните болки, раждането и бащинството. Това ще му помогне да разбере как другите мъже са се справили с проблема и може да го насочи към някои идеи с какво може или не може да бъде полезен. Не забравяйте и да го подкрепяте. Бременността не оказва влияние само на вас. Неговият живот също до голяма степен се променя. Проявете разбиране и си отделете време за вас самите като двойка, която не говори за бебето през цялото време.

Убедете го, че вярвате в него като добър баща на вашето бебе и му припомнете, че заедно минавате през това изпитание – че трябва да си помагате взаимно.

Вижте всичко по темата тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

909 преглеждания

Comments are closed.