Безпокойство при бременни

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

През тези 9 месеца вашите луди хормони могат да превърнат смеха ви в сълзи за нула време. Безпокойството често върви ръка за ръка с депресията в пред- и следродовия период. Тревожни мисли около развитието на бременността или здравето на майката или бебето са нормални. Причини за появата им могат да включват:

  • Притеснения дали ще се справите като родител

  • Загриженост за застой във вашата кариера

  • Загриженост за вашата финансова стабилност

  • Страхове как ще се справите при раждането

Хормоналните промени, които подлагат вашите емоции на неподозирани изпитания, се проявяват и в различни състояния на безпокойство. Често именно те превръщат малките притеснения в големи страхове.

Не се стресирайте. Упражненията, медитацията и дори потапянето в приятна, топла вана (но не гореща, защото може да навреди на вашето бебе) могат да успокоят ума (и тялото) ви. Прочетете повече за упражненията по време на бременност.

Запасявайки се със знания за метаморфозите, през които минава вашето тяло, и изучавайки фазите на развитие на плода, също могат да облекчат някои от вашите грижи. За целта проследете с нас бременността по седмици. Добрата организация също ще ви помогне да сте в крак със случващото се. Може да се позабавлявате с търсене на подходящо име за бебето.


Помнете:

Смяната на настроенията по време на бременност е обичайна част от хормоналните промени във вашето тяло. Въпреки това за около 10–15% от бременните жени тези състояния могат да продължат повече от две седмици и да нарушат нормалното ежедневие. Ако не им се обърне достатъчно внимание, близо 40% от жените, които проявяват симптоми на пренатална депресия (депресия по време на бременност), ще страдат и от постродова.

Вижте всичко по темата тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

941 преглеждания

Comments are closed.