Седмица 23

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Вижте седмица 24

Вашето бебе

Бебето е вече 28.9 см. и тежи около половин килограм. Тази седмица е посветена на мозъка! Милиарди и милиарди мозъчни клетки ще се развият в бебето ви и ще контролират всяка функция на тялото му – от дишането до кръвообръщението, разпознаването на сетивната стимулация и движения, както и всичко останало. Бързото развитие на мозъка ще накара и главата на бебето да порасне малко. Но не повече от 2 см. Така главата става най-голямата част, която ще премине през родилния канал на майката.
Вие

Приятелите ви вече коментират вашето коремче! Или ви казват, че сте твърде голяма и че сигурно ще имате близнаци или че сте с прекалено малко коремче и сигурно не сте толкова напред в бременността, колкото си мислите. Разбира се, след консултация с лекаря ви истината ще излезе наяве.

Все още емоциите се люшкат нагоре и надолу. Не се безпокойте, ако все още ви се плаче. Хормоните не прощават, но скоро ще можете да се контролирате отново.

В този момент е много характерна болката в гърба. Структурата ви не е свикнала с новото количество тегло, което е натрупано бързо и балансът и стойката ви се променят, което причинява болки. Ако те са силни, консултирайте се с лекаря си и не взимайте сами болкоуспокояващи. Друг вариант за успокояване на болката е да си почивате повече през деня, да носите удобни обувки и да ходите изправени.

Още по темата:

Как избрахте името на бебето?

7 причини да посещавате училище за родители

Бременността е секси

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

864 преглеждания

Comments are closed.