Седмица 19

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Вижте седмица 20

Вашето бебе

Бебето е вече 15.3 см. и тежи 240 грама. Прекрасната кожа на бебчето скоро ще се покрие от вещество, наречено верникс. Верниксът представлява белезникава субстанция, съдържаща мазнини, чиято функция е двойна. От една страна, тя осигурява изолация от външната среда, докато мазнините се формират и успеят да регулират топлината на тялото. Второ, предпазва кожата, която става все по-плътна, от околоплодната течност през целия период. След като верниксът покрие тялото, ланугото окапва. А когато подкожните мазнини са се развили напълно, верниксът пада и почти напълно изчезва до момента на раждането.
Вие

Сега можете да почувствате матката на около 1.3 см. под пъпа си. В този период общото количество наддадено тегло трябва да е в рамките на 3.6 и 6.3 кг. И от тези килограми само 200 гр. са вашето бебе! Плацентата е 170 гр., околоплодната вода  – около 320 гр. Толкова тежи и матката, а гърдите ви са нараснали на тежест с около 180гр. Остатъкът се дължи на увеличеното количество кръвен поток и други складирани вещества.

Остава едва една седмица от точно средата на бременността и вече тялото ви издава това. Формите ви са заоблени и става все по-трудно да намирате дрехи в гардероба си, които да ви пасват ежедневно с необходимия комфорт. Да инвестирате в дрехи за бременни си заслужава, защото ще ги носите през цялото време, докато нараствате, а и след това. Купувайте такива за вашия размер – те са направени така, че да се разтягат и да пасват перфектно на формите ви по време на всички етапи на бременността.

Сега може и да помислите за име на бебето. Направете списъци с партньора си, разменете ги и задраскайте имената, които не ви харесват в списъка на другия. Ако сте късметлии, ще имате по едно име, което ви харесва и на двамата, или което съвпада. Ако не, опитайте пак!

Още по темата:

Движения на бебето

Курс за бременни

Болките в гърба и бременността

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

811 преглеждания

Comments are closed.