• No categories

Мини ябълков пай

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

yabulkov-paj

1 пакет бутер тесто, 2 ванилии, 1 жълтък за намазване, 300 гр. конфитюр от ябълки, 1 кофичка ванилов сладолед, 2-3 стръка мента, пръчки ванилия 1 чаена чаша кафява захар, 1 чаена чаша вода

От листа бутер тесто изрежете кръгове с помощта на чаша. Подредете върху хартия за печене. Разбийте жълтъка с ванилиите и намажете кръговете. Сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна.  Печете около 15 минути. Извадете от фурната и обърнете кръговете. Намажете ги обилно с конфитюра и върнете във фурната. Намалете до 150 градуса и печете 20 минути или до стягането на конфитюра.

През това време направете карамелен сос, като сложите захарта в загрят тиган и след като започне да покафенява и да се разтапя, добавете водата. Оставете да се редуцира наполовина.

Извадете готовите пайове. При сервиране украсете с топка сладолед, листенца мента и пръчка ванилия.

Рецептата е от “Готварската книга”
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,423 преглеждания

Comments are closed.