Овесено-ябълкови мъфини с пълнеж от яйчен крем
Мъфините са любима закуска на всички, но най-вече на децата. Те успешно могат да се приготвят в домашни условия и да намерят място в кутията да обяд на малките ученици, а в дните на лятната ваканция и като част от храната за излет.
Рецептата, която ни предлага Кристи Бърнет от childhood101 е за домашни мъфини с ябълково пюре, овесени ядки и яйчен крем. Дори да пропуснете яйчния крем, мъфините пак ще са невероятни на вкус, но с него те просто ще са съвършеното лакомство в кутията за обяд на децата.
Необходими продукти:
1 1/2 чаши пълнозърнесто брашно
3/4 чаша фини овесени ядки
1/2 чаша кафява захар
1/2 чаена лъжичка канела
1/4 чаша олио
1 яйце
1 чаша мляко
1/2 чаша ябълково пюре
Приготвяне на плънката:
Можете да използвате готов яйчен пудинг, който да приготвите по указанието на пликчето с 500 мл. прясно мляко или да си направите домашен яйчен крем.
Изпълнение стъпка по стъпка:
1. Загрейте фурната до 180 ° C. Използвайте форма за мъфини с 12 гнезда, в които предварително поставете хартиени подложки.
2. Пресейте брашното в голяма купа. Добавете останалата сухи съставки и ги разбъркайте.
3. В отделна купа леко разбийте яйцето и добавете останалите течни съставки (без крема).
4. Добавете течната смес към сухите съставки. Смесете ги, но не ги разбивайте прекалено.
5. Пълнете мъфин-формите с по 1 лъжица от сместа или до една четвърт от обема на формата.
6. Добавете по една супена лъжица от приготвения яйчен крем във всяка формичка.
7. Покрийте яйчения крем с още кексова смес, но не препълвайте формичките, тъй като мъфините ще се надуят. Оставете поне около 0,5-1 см. под ръбчето.
8. Печете в продължение на 25 минути или до златисто кафяво на 180 градуса. Оставете мъфините да се охладят за 5 минути и ги извадете от тавата.
Допълнителни варианти:
За обикновени ябълкови или овесени мъфини, без яйчен крем, слагайте по 2 лъжици от сместа в гнездата на формата и печете по описания начин.
Можете да добавите в основната смес 1/2 чаша стафиди и да печете без пълнеж от яйчен крем.
Приготвяне на ябълково пюре:
Обелените и нарязани ябълки поръсете с кафява захар и сварете в малко вода за около 15 минути. След това разбийте сместа с пасатор или в блендер до получаването на гладка консистенция.
6,206 преглеждания