Мутабал от Ливан
Фатима Хаджи и съпругът й живеят в България от 1993 г. Преди това идвали в България като туристи – много им харесало, най-вече климатът, и решили да отворят бизнес тук. Ресторант Финикия е открит през 1999 г. Преди това със съпруга ѝ държали малък ресторант на ъгъла на ул. Неофит Рилски и бул. Витоша, като там предлагали повече храна за вкъщи, имали само 2 масички. Във Финикия спазват 100% оригиналните рецепти и не променят нищо, защото клиентите им харесват именно автентичността на ястията.
Необходими продукти:
2 големи патладжана
3 с.л. сусамов тахан
лимонов сок на вкус
сол на вкус
Патладжаните се пекат и обелват. Когато изстинат, се правят на пюре с блендер с тахана, лимоновия сок и сол. Предястието може да се сервира поръсено със зърна от нар.
Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Мулти култи колектив.
2,489 преглеждания