Какъв тип майка сте според зодията? (част 3)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

зодии

В астрологията няма правило, което да прави представителките на даден зодиакален знак по-добри или по-лоши майки. Но, ако се опитваме да разберем защо едни жени постъпват по един или друг начин в ролята си на майки, с изненада ще открием някои тенденции, типични за отделните зодии.Ето последните четири знака от зодиака:

Вижте Част 1: майката –овен, телец, близнаци и рак

Вижте ЧАСТ 2: майката – лъв, дева, везни, скорпион

Майката – Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Представителките на зодия стрелец смело могат да бъдат причислени към категорията „забавни майки”. В тяхното съзнание детството е нещо, което биха изживели още веднъж, ето защо не пропускат да се наслаждават на всяка игра, детска щуротия и поводи за забавление.
По природа майките стрелци са доста импулсивни и като нищо могат да вземат неочаквано решение – например да запалят колата и да отидат с децата на море, без изобщо да са правили предварителни планове. Стремят се в дома им да царува доброто настроение и винаги насърчават децата си да дават най-доброто от себе си.
Но стрелците трябва да имат едно важно нещо наум – добре възпитаното дете има нужда не само от веселие и ден, изпълнен със смях. Понякога е нужно да изиграете и „лошото ченге” с нужната сериозност и строгост.

Майката – Козирог (22 декември – 19 януари)

Майките козирози могат да бъдат един доста ярък пример за категорията „работеща майка”. Тези дами са силно ориентирани към кариерата, което обаче в никакъв случай не означава, че не се грижат за децата си. Просто много добре спазват баланса между семейните сбирки и бизнес вечерите и като истински хамелеони сменят домашната престилка с деловата рокля.
Козирогът е майка, която няма да пропусне нищо от графика на своето дете, няма да забрави да му даде витамините, нито да му помогне с домашните през уикенда.
Въпреки своята организираност, майките козирози трябва да внимават с претоварения си график. Много често  огромният стрес, на който са подложени, може да окаже отрицателно въздействие върху тяхното здравословно състояние. Така че, майки стрелци – опитайте се да отпуснете малко парата и да се отдадете на спокойствие и релакс.

Майката – Водолей (20 януари – 18 февруари)

В своето професионално поприще майката водолей може да бъде всякаква – художник, природозащитник, ветеринарен лекар или кмет на града. Водолеите са майки, които не обичат клишетата и винаги имат свой поглед относно това как трябва да възпитават децата си.
Родените под този зодиакален знак майки са силно състрадателни, имат много приятели и неминуемо ще предадат тези свои качество на наследниците си.

Либералната им същност ще позволи на децата им да предприемат смело неща, които други родители биха забранили, като например да си боядисат косата или да си сложат къса пола. В същото време обаче майките водолеи не са особено добри в това да водят разговори на лични теми и доста трудно успяват да накарат децата си да споделят своите тайни.

Майката – Риби (19 Февруари – 20 Март)

Почти е сигурно, че ако сте зодия риба, ще направите всичко възможно вашето дете да се развива в областта на изкуствата и ще го насърчавате да не пренебрегва своя талант. Майките риби обичат да прекарват колкото се може повече време с децата си и предпочитат занимания като рисуването, реденето на пъзели, пеенето, танцуването и правенето на фигурки от пластилин. Всичко това се дължи на мечтателската природа на рибите, която е още по-изразена при жените-риби.
По природа майките риби са много състрадателни, имат богат речник и се стремят да изградят силни отношения с детето си, базирани на доверие и подкрепа.
Това, с което трябва да бъдат внимателни представителките на този зодиакален знак, е да не губят връзка с реалността. Те не бива да забравят, че светът не е само красива приказка, в която всичко е съвършено и е добре да подхождат по-реалистично с възпитанието на децата си, за да бъдат те по-подготвени за негативите от истинския живот.

 

Вижте още:

Хороскоп за 2015 г.: Правете деца и пари

Хороскоп и характер на бебето? Вярно е!

Вижте Част 1: майката –овен, телец, близнаци и рак

Вижте ЧАСТ 2: майката – лъв, дева, везни, скорпион

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

8,096 преглеждания

Comments are closed.