Какъв тип майка сте според зодията? (Част 2)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Kitayski-zodiak

В астрологията няма правило, което да прави представителките на даден зодиакален знак по-добри или по-лоши майки. Но, ако се опитваме да разберем защо едни жени постъпват по един или друг начин в ролята си на майки, с изненада ще открием някои тенденции, типични за отделните зодии. Ето следващите четири знака от зодиака:

Вижте Част 1 и разберете какви майки са овните, телците, близнаците и раците

Майката – Лъв (23 юли – 22 август)

Лъвицата определено може да се причисли към категорията „готина майка”, тъй като това е зодията, при която най-много се запазва детското, дори в зряла възраст. Представителките на този знак винаги помнят какво е да си млад, защото по сърце и душа те самите са още такава. Със своя огнен темперамент и желание за приключения и нови емоции, майките-лъвици планират най-вълнуващите пътувания, най-веселите партита за рожден ден и най-забавните игри.
Поради своята щедра природа, майката-лъв често прекалява с купуването на дрехи и играчки за децата си и не винаги улавя границата между здравословната грижа и прекаленото разглезване. Голямото предизвикателство за представителките на тази зодия е да се научат, че децата им са отделни индивиди и да не прекаляват с това да дават себе си за пример.

Майката – Дева (23 август – 22 септември)

Представителките на зодия дева определено са майки, на които доста добре им се отдава да вършат няколко неща едновременно. Те безпроблемно ще сменят пелени, докато готвят вечеря и в същото време ще бъбрят по телефона с приятелка. Никога не изпускат задачите, включени в графика им и винаги поддържат дома си чист и спретнат.
Проблемът е, че майките-деви разчитат прекалено много на логиката и са твърде прагматични. Това има своите предимства, но понякога при отглеждането на деца е необходимо да се доверяват повече на емоциите и инстинкта си.
Девите са майки, които са водени от своя перфекционизъм и болезнено изживяват дори най-малкия неуспех при възпитанието на децата си и поддържането на домашния уют.

Майката – Везни (22 септември – 22 октомври)

Майките, родени под знака на везната, са хора, опитващи се винаги да запазят баланса, както в емоциите, така и в разпределянето на времето си. Те се стремят неистово към хармония, мир и разбирателство, избягват караниците и високия тон и рядко прибягват към наказания като възпитателен метод.
Майката-везна е с изключително силно развито чувство за справедливост. С децата си е нежна и деликатна, добър слушател е и се стреми да не навлиза в личното им пространство.
Но понякога, дори и най-милите и деликатни хора на света имат лошо възпитани деца, така че мили деви, опитайте се да бъдете малко по-строги.

Майката – Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Майките, родени под знака на скорпиона, са невероятно инстинктивни натури. Ето защо, жените от тази зодия винаги знаят какво се случва с децата им, дори и когато те се опитват да запазят в тайна някои факти или действия от ежедневието си.
Скорпионите са майки, за които няма теми табу. Те свободно разговарят с децата си за секса и нямат никакви притеснения да кажат това, което мислят. Могат да са крайно незаинтересовани от чуждите деца, но що се отнася до техните собствени, майките скорпиони са истински пример за лоялност и отдаденост.
Това, с което трябва да внимават представителките на този зодиакален знак, е да не прекаляват с решаването на проблемите на децата си, приемайки ги като въпрос на живот и смърт. Понякога е добре да оставят своите наследници сами да се сблъскат с неволите, за да изградят силна воля и решителност.

Вижте Част 3

Източник: huffingtonpost.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,341 преглеждания

Comments are closed.