5 идеи за пролетно забавление

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pirate_boyПролетта вече е тук. Слънцето, цъфналите дръвчета и песента на птичките създават прекрасно настроение в душата на всеки от нас. В допълнение към това ние ви предлагаме няколко забавни идеи, които може да споделите с вашето дете и да направите деня си още по-усмихнат.

В търсене на съкровището.

На малки листчета хартия напишете указания – „Намерете люлеещия се стол и тръгнете наляво от него” или „След като минете хладилника направете 5 стъпки вдясно” които ще ви помогнат да откриете съкровището (например шоколад или някакво друго лакомство).


Игра в пясъка

С помощта на кофичка, лопатка и други инструменти направете различни фигури в пясъка. Може да направите пясъчен замък с гаражи, където детето да паркира своите колички.


Талисман за късмет

Накарайте детето да си избере някакво малко камъче от двора и после да го оцвети. Това ще бъде неговия талисман за късмет, който трябва да носи непрекъснато със себе си.


Опитай вкуса на дъгата

Купете няколко пакетчета бонбони Skittles и накарайте детето да подреди дражетата по цвят. След това залепете бонбоните върху кадастрон или по здрава хартия и направете цветна дъга.


Бъдете весели, въпреки дъжда

Подгответе се за пролетен душ: купете няколко евтини чадъра и накарайте детето да оцвети горната им част с фабрична боя. Оставете боята да изсъхне за 24 часа преди да излезете с тях под дъжда.

Прочетете още:

dete%20pravi%20limonada   Забавни игри, развиващи ума на детето

 

pink_leafs   Занимания сред природата


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Игри

2,928 преглеждания

Comments are closed.