5 бързи рецепти, които да сготвите за вечеря
1. Бързо медено пиле
Продукти за 6 порции
6 пилешки бутчета, с кост или без, със или без кожа
сол на вкус
6 скилидки чесън, счукани
⅓ ч.ч. мед
¼ ч.ч. вода или пилешки бульон
2 супени лъжици оцет
1 супена лъжица соев сос
Виж цялата рецепта ТУК
2. Тиганици с праз
Празът е благодатен зеленчук, който може да се съхранява през цялата зима, без да губи от финия си лучен вкус. Така във всеки зимен месец може да се радваме на апетитни печени тиганици, направени по тази рецепта.
Виж рецептата ТУК
3.
Пиле със сметана и пармезан
Това е много лесна и вкусна рецепта за пилешки гърди, която децата обичат. Подходяща е за както гости, така и за бърза вечеря, тъй като става за 25 минути.
Виж как се приготвя ТУК
4. Домашни булгурени кюфтенца
Порции: 6 порции
Време: подготовка – 15 минути; приготвяне – 25 минути
Виж рецептата на Дани Динева ТУК
5. Паста с песто и пармезан
Продукти:
2 чаши пълнозърнести пшенични или без глутенови макаронени изделия
1 чаша от водата, в която са се варили макароните
2 големи скилидки чесън
1 супена лъжица зехтин, екстра върджин
1/4 чаша + 2 супени лъжици песто, разделено с малко вода
2 чаши чери домати, нарязани на половинки
4 чаши накъсана на малки розички броколи
1/3 чаша сушени домати
1/2 чаша настърган пармезан
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/8 чаена лъжица или повече червен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете макаронените изделия, според указанията на пакета. Отцедете ги и ги сложете в дълбока купа.
Докато се варят макароните, загрейте в по-дълбок тиган зехтин и прибавете към него чесъна. Сотирайте го за не повече от половин минута, при непрекъснато бъркане. Добавете пестото, ситно нарязаните сушени домати, разбъркайте и оставете на котлона около 1-2 минути. Съберете соса в единия край на тигана, в празната му част отново сложете 1 с.л. песто и прибавете броколито, оставете го да се готви около 4-5 минути. Разбъркайте , свалете от котлона , добавете останалото песто и разбъркайте с първата част на плънката, прибавете подправките и сварените макарони, залейте с вода от варенето им и оставете на котлона за 4-5 минути, за да се обединят вкусовете. Не покривайте съда с капак, за са не преварите броколито. Преди сервиране поръсете обилно с пармезан. Сервирайте веднага.
4,757 преглеждания