• Няма категории

Домашни булгурени кюфтенца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Познавате ли Дани Динева? Обожаваме блога и рецептите й. Ето защо ще ви представим една друга гледна точка на рецептата за пържени кюфтенца: 



Продукти:

250 гр. пшеничен булгур

500 гр. кайма

3 скилидки чесън

1 глава лук, може и пресен

1/2 връзка магданоз

сол, черен пипер, подправки за скара

царевично брашно за овалване

олио за пържене



Порции: 6 порции



Време: подготовка - 15 минути; приготвяне - 25 минути

Приготвяне:

Накисваме булгурът в хладка вода за около 10 минути, след което го сваряваме докато омекне (аз използвах микровълновата фурна).

През това време нарязваме на ситно магданоза, лука, чесъна, слагаме подправките и каймата. Изцеждаме булгурът и смесваме всички съставки заедно. Овалваме в брашното и пържим кюфтенцата в нагорещена мазнина.

Кюфтенцата стават много приятни и почти не се различават от тези със 100% кайма (ако може да се твърди, че съществува такава), единствено стават по-леки на вкус и по-здравословни.



Съветът на Първите седем: На тези кюфтенца много ще им подхожда една вкусна зелена салата с малко сушени домати и пармезан :)



За повече информация, посетете www.cooks-and-bakes.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

3,942 преглеждания

Comments are closed.