Запазете естествения баланс на Вашата V зона

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

life-stages

Женската хигиена е нещо деликатно и лично, за което жените рядко се чувстват удобно да говорят. Женската интимна зона е много специална, със специфична флора и особености, които изискват специално внимание и грижи.

За да поддържате Вашата женска хигиена, вие се нуждаете от верен съюзник и Lactacyd е точно такъв вече 60 години.

Широката гама от деликатни и клинично доказани интимни измиващи лосиони на Lactacyd са специално адаптирани към нуждите на всяка жена. Те помагат да запазите свежест и чистота през целия ден, всеки ден!

Естественият баланс на вашата интимна зона се основава на балансирана, но и много чувствителна екосистема, в която има големи колонии от млечнокисели бактерии (лактобацили), които са част от естествената вагинална флора. Тези бактерии произвеждат млечна киселина, за да създадат среда във с рН 3,8 до 4,5, което е оптималната киселинност. Тази леко кисела среда е естествен защитен механизъм, който предпазва от бактериален свръхрастеж. Процесът, който създава киселото рН частично се контролира от женския хормон естроген. Ето защо при хормонални промени, като например по време на менструация, бременност или менопауза, настъпват промени и в интимната област.

Ако рН-то на интимната ви зона се промени и стане по-малко кисело, естественият защитен механизъм отслабва, което може да доведе до размножаването на редица други бактерии, които могат да предизвикат вагинални инфекции като бактериална вагиноза или инфекция с квасни гъбички (Candida).

Какво може да наруши Вашия интимен баланс?

Обикновено дисбалансът може да настъпи в следствие от хормонални промени, но ежедневно има редица причини, които могат да нарушат този баланс: cинтетично и тясно бельо, агресивни фабрични омекотители, използвани при пране на бельото, спорт, както и някои диети, прекомерно напрежение, стрес и умора, намалена устойчивост, нивото на сексуалната активност, някои марки сапуни и душ гелове, продължителният прием на антибиотици, които унищожават „добрите“ бактерии, тампони и превръзки.

Кога интимната хигиена е особено важна?

По време на менструация
По време на месечния цикъл броят на лактобацилите е намален, което може да помогне за размножаването на „лошите“ бактерии. За да се предотврати това са необходими редовна интимна хигиена с продукти за интимна грижа, съдържащи млечна киселина, като Lactacyd и честасмяна на дамските превръзки и тампоните.

По време на бременност
Деликатният естествен баланс може да бъде нарушен от хормоналните промени и отслабена имунна система по време на бременност. рН-то на Вашата интимна зона през този период се повишава, което може да доведе до редица нежелани инфекции. Важно е да подпомогнете борбата срещу размножаването на бактериите с помощта на продукти, създадени конкретно за този специален период в живота на жената.

По време на менопаузата и след нея
По време на менопаузата и след нея тялото произвежда по-малки количества от женския хормон естроген, което прави лигавицата на вашата интимна зона по-тънка, по-суха и по-податлива на увреждане. Продукт с овлажняващи свойства може да помогне за намаляване на този дискомфорт.

Защо да изберете Lactacyd и защо точно той е добър за Вас?

Балансът на вашата интимна зона не може да бъде възстановен само от водата или от обикновените сапуни. Понякога дори могат да предизвикат сърбеж, зачервяване и дори инфекции. Добрата ежедневна интимна хигиена е една лесна превантивна мярка, която може да попречи на развитието на симптоми на вагинални инфекции.

Продуктите за интимна хигиена Lactacyd съдържат естествена L-млечна киселина, която е от първостепенно значение за вагиналното здраве и здравето на кожата, тъй като действа като рН регулатор и овлажнител. Освен това, Lactacyd осигурява естествена защита и има няколко основни и важни свойства:

- действа в хармония с Вашето тяло
- в съответствие е с естествените механизми на защита на вашата интимна зона
- подпомага растежа на лактобацилите и по този начин спомага за нормализирането на вагиналната флора
- той е клинично и гинекологично тестван
- подтиска разтежа на патогените
- съдържа биологично активна L-млечна киселина
- не съдържа сапун и алкохол
- има много меко действие, което го прави подходящ за ежедневна употреба
- лесно се измива

033Lactacyd fresh е специално създаден, за да елиминира лошите миризми и да предоставя дълготрайно усещане за свежест. Адаптираната формула, обогатена с биологично активна млечна киселина и естествени антибактериални вещества, действа в хармония с Вашето тяло като подпомага запазването на естествения баланс на Вашата интимна зона, поддържайки Ви здрави и уверени. Може да се използва всеки ден, особено по време на менструация, след физически упражнения, плуване и сауна.
Представлява гел с лека текстура и освежаващ аромат и съдържа антибактериални компоненти. Lactacyd fresh ще ви достави дълготрайна свежест и защита срещу неприятни миризми.

034

Lactacyd sensitive е изключително деликатен измиващ лосион, създаден за нежно измиване на интимната зона. Не съдържа сапун и е обогатен със смес от естествена млечна киселина и екстракт от памук, известен с успокояващите си и омекотяващи свойства. Lactacyd sensitive намалява интимния дискомфорт като предоставя несравнимо усещане за мекота и чистота. Препоръчва се за употреба от жени с чувствителна кожа или алергии към парфюми, които могат да го използват ежедневно.

035Lactacyd Lotion е обогатен с биологично активна L-млечна киселина и смес от възстановяващи съставки, има подхранващ и освежаващ ефект. Може да се използва всеки ден, тъй като има меко действие, благодарение на ревитализиращия млечен серум. Притежава лек и дискретен аромат.

036Lactacyd Moisturizing е кремообразен измиващ лосион, създаден да дава мекота и хидратация на интимната зона. Несъдържащата сапун формула е обогатена със смес от естествена млечна киселина и екстракт от лотус, за да повиши хидратацията на интимната зона. Идеален за употреба при сухота в интимната зона и особено за жени в менопауза.

037

Lactacyd Soothing е деликатен измиващ лосион, създаден да успокоява и облекчава лек дискомфорт, като парене и сърбеж. Неговата формула е обогатена със смес от естествена млечна киселина, оризов протеин и екстракт от арника, за които е известно, че притежават противовъзпалителни и успокояващи свойства.

038

Lactacyd Pharma with Antibacterials подсилва естествената защита на интимната зона. Съдържа естествени антибактериални вещества, които помагат да се потисне растежа на бактериите и предпазват от инфекции и лоши миризми. Специално създаден за употреба по време на бременност, след раждане и по време на менструация. Може да се използва и при ситуации с повишен риск като спорт, плуване, носене на тесни дрехи. Екстрактът от мащерка е известен със своите антисептични свойства, а медният уснеат е естествено антибактериално вещество.

vzone_community5 СЪВЕТА за вашата интимна хигиена

1. Вашата интимна зона е едно от най-чувствителните места във Вашето тяло.Тя притежава деликатен рН баланс, който естествено я почиства,не е необходимо да се мие отвътре, например с помощта на дамски душ. Използвайте продукти, специално създадени за интимно приложение, които съответстват на нуждите на Вашето тяло.

2. Когато тялото Ви говори, слушайте го. Обърнете внимание на признаците, че нещо не е наред. Необичайно кървене, вагинално течение, лоша миризма, сърбеж и болка – всички те могат да показват наличие на инфекция като вагинит или дори сексуално преносимо заболяване. Никога не се колебайте да се консултирате с Вашия гинеколог, когато не се чувствате добре.

3. Посещавайте гинеколога си редовно. Ако сте над 18 години или повече трябва редовно да се консултирате с Вашия гинеколог, за да проверявате за наличие на инфекции, други нарушения или рак на шийката на матката. Не е най-приятната среща в календара, но в действителност е относително краткотрайна и безболезнена.

4. Дайте на Вашето тяло пространство да диша. Носенето на тесни дрехи или недишащи материи, като полиестер, може да създаде гореща и влажна среда, която да предизвика протриване и раздразнение. Носете широки, пропускливи дрехи, направени от естествени материи като памук винаги, когато е възможно.

5. Ползвайте банята преди и след секс. Отделянето на урина преди и след секс подпомага предпазването от инфекции.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,534 преглеждания

Comments are closed.