За първи път у нас – „Ромео и Жулиета” на Московския сити балет

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Romeo & Juliet 2

На 24-ти ноември в зала 1 на НДК столичани ще имат възможността да се насладят на емблематичния спектакъл „Ромео и Жулиета”, представен от една от най-популярните руски класически балетни трупи – Московският сити балет (Moscow City Ballet). Балетният спектакъл ще бъде представен и във Варна на 26-ти ноември – Дворецът на културата и спорта и в Бургас на 27-ми ноември – Държавната Опера.

Автор на хореографията и постановката „Ромео и Жулиета” е основателят на Московския сити балет и бивш солист и балетмайстор на Болшой театър – Виктор Смирнов-Голованов. Той е постановчик на знаменития балет „Анна Каренина” съвместно с Мая Плисецкая и създател на първия спектакъл „Маскарад” по музика на Хачатурян.

Над петдесет балетисти ще пресъздадат на сцената класическата любовна история. В главните роли са Талгат Коджабаев, Лилия Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова, Юлия Журавлева.

Московският сити балет (Moscow City Ballet) е първата недържавна балетна трупа създадена през 1988г. От тогава до днес тя съхранява и развива традициите на класическия руски балет. Нейните постановки отговарят на най-високите стандарти на балетното майсторство.

Romeo & Juliet 3

Спектаклите на Московския сити балет се радват на голяма популярност в цял свят. България е част от международното им турне.

За всички ценители на красотата, танца и изкуството у нас:
София – 24 ноември – Зала 1, НДК
Варна – 26 ноември – ДКС
Бургас – 27 ноември – Операта

БИЛЕТИ за трите спектакъла в София, Варна и Бургас могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM и партньорските каси: ОМV, ГЕРМАНОС, НА ТЪМНО, USIT COLOURS, ТЕХНОПОЛИС, ТЕХНОМАРКЕТ, OMV, В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НА НДК И АРЕНА АРМЕЕЦ. Цената на билетите е от 30 до 90 лева.

ПЪРВИТЕ СЕДЕМ са медиен партньор на събитието

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,173 преглеждания

Comments are closed.